В идеалния свят всички хора, с които ни се налага

...
В идеалния свят всички хора, с които ни се налага
Коментари Харесай

Как се държат умните хора с тези, които не им харесват

В идеалния свят всички хора, с които ни се постанова да поддържаме връзка, са положителни, деликатни, умни, великодушни. На тях им харесват нашите смешки, а на нас – техните. Ние бихме живели в прелестна среда, където никой в никакъв случай не е смутен, никой не се кара и не клюки другите.

Но, както към този момент сте забелязали, ние не живеем в съвършен свят. Някои хора ни подлудяват, а самите ние сме способни да извадим от релси други. Не ни харесват тези, които не са деликатни към другите, внезапни са, пускат клюки, тикат си носа в нашите работи или просто не схващат шегите ни, само че чакат ние да се смеем над техните. Навярно, сте си задавали въпроса, може ли да бъдем справедливи във връзка с тези, които непрекъснато ни нервират и с които за нищо на света не бихме желали да обядваме дружно, и по какъв начин да се научим да бъдем доброжелателни с всеки човек, с който се срещаме.

Дори в идеалния свят е нереално да се сътвори тим единствено от хора, които ти се желае да поканиш на барбекю. Затова умните хора постоянно поддържат връзка с хора, които не обичат . Те просто са принудени да го вършат. И ето по какъв начин го вършат .

1. Те признават, че не могат да се харесват на всички.

Понякога попадате в капан, мислейки си, че сте положителни. Смятате, че се харесвате на всички, с които се срещате, даже когато това не се случва. Но вие неизбежно ще се сблъсквате с сложни хора, които се изправят против това, което вие мислите. Умните хора знаят това. Те признават също, че споровете и различията са резултат на разликата в системите от полезности.

Човек, който не ви харесва, по принцип, не е неприятен човек. Причината за вашето неприемане е в това, че имате разнообразни полезности и тази разлика основава напрежение . След като признаете, че не всички ви харесват и вие не се харесвате на всички заради разликата в полезностите, вие ще съумеете да изключите страстите при оценка на обстановката. Това ще ви помогне да постигнете съгласие.

2. Те търпят (а не пренебрегват или уволняват) тези, които не обичат

Разбира се, вие можете да се примирите с нечия непрекъсната рецензия, стискайки зъби в отговор на глупави смешки, или да не обръщате внимание на нечие досадно наличие, само че няма по-лошо нещо от това непрекъснато да подтискате раздразнението си . От позиция на резултатите, несъразмерният блян да завоювате благосклонностите на хората е много по-голям проблем, в сравнение с отсъствието на тези благосклонности.

Необходими са ви хора, които имат разнообразни гледни точки и не се опасяват да спорят. Те нормално са хора, които не ви дават да вършите нелепости . Това не е елементарно, само че тях би трябвало да ги търпите. Често тези, които хвърлят ръкавицата или ви предизвикат, пробуждат във вас ново схващане и ви оказват помощ да придвижите групата към триумфа. Помнете, че вие също не сте съвършени, само че все пак, хората ви търпят.

3. Те са вежливи с тези, които не обичат

Независимо от възприятията ви във връзка с някого, човек ще се ориентира по вашето държание и отношението към него и евентуално ще се отнася към вас по същия метод. Ако вие сте недодялан, другият по-скоро ще загуби възпитание и ще ви нагруби в отговор.

Умението да владеете лицето си има огромно значение. Длъжни сте да бъдете в положение да покажете, че смятате индивида за експерт и да се отнасяте добре към него. Това ще помогне да не слизате до неговото равнище или да бъдете въвлечени в това, което той прави.

4. Те се стараят да нямат упования

Хората постоянно имат нереални упования във връзка с другите. Можем да чакаме, че в избрана обстановка другите ще работят тъкмо по този начин, както бихме работили ние, или да кажат това, което ние бихме споделили, т.е. желаеме да чуем сега. Но това е нереално. Хората имат вродени персонални черти на характера, които в множеството случаи дефинират тяхната реакция. Да очакваш от другите същите дейности, които би подхванал ти – значи да си подготвен за отчаяние и неспокойствие.

Ако човек всякога провокира у вас едни и същи усеща – настройте надлежно и упованията си. По този метод, ще сте душевен подготвени и неговото държание няма да ви нервира. Умните хора вършат това от самото начало. Тях в никакъв случай не ги учудва държанието на несимпатичните му хора.

5. Те проучват не съперника, а себе си.

Независимо от това, което вие изпитвате, хората не могат да влязат в кожата ви. Важно е да управлявате възприятията си, когато имате работа с някой, който ви нервира. Вместо да мислите за това, че този човек ви нервира, концентрирайте се върху това по какъв начин вие реагирате. Често не ни харесва в другите това, което не ни харесва и в нас самите. Освен това, те не основават „ бутона “, те единствено го задействат.

Определете тъкмо пусковите механизми, които биха могли да повлияят на възприятията ви. Тогава ще сте в положение да предвидите реакцията, да я смегчите или даже да я измененията. Помнете, че е по-лесно да измененията вашето усещане, отношение и държание, в сравнение с да заставите някого да стане различен човек.

6. Те вършат пауза и поемат надълбоко въздух

Има неща, които ви нервират непрекъснато. Може би, това е сътрудник, който непрекъснато не съблюдава периодите, или момче, което се майтапи глупашки. Разберете какво тъкмо ви нервира и какво натиска бутона. По този метод, ще можете да се подготвите за това. Ако можете да извършите пауза и да поемете контрола над бъдещия адреналин, а по-късно да се обърнете към интелектуалната част на вашия мозък, вие ще съумеете по-добре да проведете договарянията и да обосновете вашите разсъждения. Дълбокото вдишване на въздух и една неголяма крачка обратно ще ви оказват помощ да се успокоите, да се отбраните от несъразмерна възбуденост, и по този начин да пристъпите към работа с по-ясен разум и намерено сърце.

7. Те декларират гласно потребностите

Ако някои хора непрекъснато ви досаждат, умерено им дайте да схванат, че техния фасон на държание и жанр на другарство е проблем за вас. Избягвайте обвинителни изречения , пробвайте да употребявате формулата: „ Когато вие…, то аз чувствам… “ Например: „ Когато ме прекъсвате на заседание, това аз усещам, че не цените работата ми “. След това направете пауза и дочакайте отговора.

Възможно е, да забележите, че другият човек не е схванал, че изявлението ви още не е приключило или сътрудника ви по този начин да е разчувствуван от концепцията си, че възбуден да не ви е изчакал.

8. Те поддържат отдалеченост

Ако всички останали способи не оказват помощ, умните хора основават отдалеченост сред себе си и тези, които не им харесват. Извинете се и вървете по своя път . Ако това става на работа, преместете се в друга стая или сядайте на другия завършек на масата на съвещанията. Намирайки се по-надалеч и имайки вероятност, вие може да сте в положение да се върнете към разискване и взаимоотношение с тези хора, които не ви се харесват и да не се безпокоите за тези, които не ви харесват,

Разбира се, всичко щеше да бъде по-просто, в случай че можехме да прощаваме на хората, които не ни харесват. За страдание, всички знаем, че това в живота мъчно се получава.

Автор  Дейвид Уилям

Инфо: http://www.lifehack.org/

Превод Таня Темелкова

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР