В хранителните магазини има изобилие от видове вафли, но ви

...
В хранителните магазини има изобилие от видове вафли, но ви
Коментари Харесай

Домашни вафли с орехов пълнеж

В питателните магазини има обилие от типове вафли, само че ви подсигуряваме, че усетът им няма нищо общо с този на домашно приготвените

Необходими Продукти

● вафлени кори
● орехи - 400 грама (начукани)
● захар - 300 грама
● масло - 125 грама
● жълтъци - 3 броя

Начин на подготвяне

Сипете жълтъците и половината от захарта в дребна тенджерка. Сложете на сдържан огън и разбърквайте непрестанно, до момента в който се разтопи захарта.

Добавете и маслото, разбъркайте. Имайте поради, че тази примес не трябва да завира, тъй като жълтъците ще се пресекат. Затова единствено я загрейте леко до сливане на съставките.

В друга тенджерка сипете останалото количество захар и я карамелизирайте. Сипете топлия карамел върху жълтъчната примес. Тук би трябвало да сте доста деликатни, тъй като се получава бурно шупване на сместа и може да се изгорите.

Накрая прибавете орехите (счукани) и още веднъж разбъркайте. Изчакайте плънката да се охлади леко.

Вземете вафлена кора и сипете от ореховата примес, като я разстелите благодарение на шпатула. Отгоре сложете втора вафлена кора и притиснете леко, като потупвате.

След като домашните вафли се охладят изцяло, разрежете ги благодарение на изострен нож, с цел да е получат дребни и доста приятни за ядене вафлички.

Домашните вафли с орехов заряд са чудни!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР