В Хонконг има жилищна криза и няма терени, където да

...
В Хонконг има жилищна криза и няма терени, където да
Коментари Харесай

Хонконг разрушава известно голф игрище, за да строи жилища

В Хонконг има жилищна рецесия и няма терени, където да бъдат издигнати нови здания, а това се оказва сериозен проблем за международния мегаполис. Градът има намерение да отнеме част от земята на голф игрище, с цел да построи жилища.

Правителството на китайския регион със специфичен статут утвърди предложенията на назначения щаб, който би трябвало да се оправи с казуса, написа Bloomberg.

Една от препоръчаните ограничения за справяне с жилищната рецесия е отнемането на 32 хектара или 79 акра (320 декара) от известния голф клуб Fanling в Хонг Конг. Той е с три общоприети стадиони с по 18 дупки и доста уреди за тренировки.
 Снимка 407689
Източник:

Правителството ще получи част от отдадената земя за голф комплекса три години откакто изтече договорът му за наем през 2020 година.

Спешната потребност от терени е довела да още една сериозна мярка, която властта обмисля - възобновяване на 1000 хектара земя от морето край остров Лантау. Други вероятни решения са частни аграрни площи, изоставени селски имоти, места за отдих и прибягването до подземно строителство.

Хонконг е минимум наличния пазар на жилища в света и от дълго време има дефицит от над 1200 хектара земя за създаване на жилища. Този проблем съществува от 8 години, като вместо да има усъвършенстване, се задълбочава от ден на ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР