В Хомс е засегнат автомобилен завод, където е избухнал пожар.

...
В Хомс е засегнат автомобилен завод, където е избухнал пожар.
Коментари Харесай

Израелски въздушни удари по Сирия: Пожари и разрушения след атаки

В Хомс е обиден авто цех, където е избухнал пожар. Освен това, гърмежи са регистрирани и в град Дераа, което акцентира разширението на офанзивите в разнообразни региони на страната.

 

Ройтерс отбелязва, че израелските удари по свързани с Иран цели на сирийска територия са се нараснали след нападението на палестинската формация " Хамас " против Израел на 7 октомври предходната година. Тази ескалация е част от по-широк спор, който продължава да визира района.

 

Новините за нападенията идват на фона на диалог сред американския президент Джо Байдън и израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който е първият от няколко седмици. В разискването е взела участие и вицепрезидентът Камала Харис, която е претендент на демократите за президент. Байдън е призовал Нетаняху да бъде изключително деликатен в " гъсто обитаемоте региони на Бейрут ", където са регистрирани офанзиви през последните дни.

 

В обществената мрежа " Екс " израелските военни предизвестиха жителите на предградието Харет Хрейк в Бейрут да се изтеглят, защото някои здания са покрай уреди на " Хизбула ". Израелските сили не престават да водят боеве с групировката. Ливанското здравно министерство заяви, че при израелски удар в южната част на страната са починали петима членове на организацията за гражданска защита, което прибавя още един детайл към възходящата рецесия в района.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР