В хода на зимната пауза във Формула 1 част от

...
В хода на зимната пауза във Формула 1 част от
Коментари Харесай

Хорнър коментира новите шефове на Ферари и Уилямс

В хода на зимната пауза във Формула 1 част от отборите на стартовата решетка се снабдиха с нови шефове, като може би най-значима беше смяната във Ферари, където Матиа Биното бе сменен от към този момент някогашния началник на Алфа Ромео Фредерик Васьор. Другата по-интересна смяна е в Уилямс, където напусналият Йост Капито бе сменен от някогашния основен пълководец на Мерцедес Джеймс Ваулс.
 Маса: Васьор би трябвало да работи бързо във Ферари Маса: Васьор би трябвало да работи бързо във Ферари
В същото време двата тима от фамилията на Ред Бул, а точно Ред Бул и Алфа Таури, се радват на много огромна непоклатимост на управителния пост. Начело на „ Биковете “ към този момент 18 годиниа е Кристиан Хорнър, до момента в който Франц Тост оглави Алфа Таури още през 2006 година, когато Ред Бул закупи Минарди и го ребрандира първо на Торо Росо, а в следствие и Алфа Таури.

Двамата са и най-дълго служещите ръководители на тимове във Формула 1 сега, а третото място в тази ранглиста е за Тото Волф. Австриецът пое ръководството на Мерцедес при започване на 2013 година и към този момент 10 години управлява „ Сребърните стрели “.

„ Беше забавно да следим всички тези промени през зимата – съобщи Хорнър пред Motor Sport Magazine. – Съчувствам на Матиа, тъй като в последна сметка той свърши добра работа. През предходната година Ферари направи огромна крачка напред по отношение на предходните сезони, тъй че за него е мъчно след толкоз доста години във Ферари.

„ Колкото до Фред, ще бъде забавно да забележим дали той ще спори за същите неща, за които спореше и до момента в който беше в Заубер. Но да не забравяме, че той е доста кадърен човек. Така че да, ще бъде забавно. Сигурен съм, че всички те са доста способни. Ще забележим каква ще бъде динамичността в идващото събиране на комисията за Формула 1. “, сподели още шефът на Ред Бул.

„ Лично аз не познавам Джеймс толкоз добре, само че и той е доста кадърен човек. Сигурен съм, че Уилямс са проучили добре нещата и е хубаво, че те му дават този късмет. Определено счита, че за Уилямс предстоят хубави неща “, приключи Хорнър, разяснявайки прекосяването на Ваулс от Мерцедес в Уилямс.
 Ваулс: Уилямс няма да е дъщерен тим на Мерцедес Ваулс: Уилямс няма да е дъщерен тим на Мерцедес
Освен в Уилямс и Ферари промени на управителния пост имаше още и в Макларън, където Андреа Стела поема ръководството на отбора от Уокинг от Андреас Зайдъл. Зайдъл пък минава в Хинвил, където заема поста основен изпълнителен шеф на Заубер.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР