В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът продължава да отстъпва пред основните си конкуренти

В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският $ умерено се намалява по отношение на главните международни валути след по-значителния спад на " зелените пари " през предходните две сесии.

Доларът, който решително растеше през последните седмици, сподели внезапен спад в понеделник и предишния петък, защото вложителите надценяваха вероятността от нарастване със 100 базисни пункта на лихвения % на Фед едновременно на съвещанието през юли. В средата на предходната седмица сходна възможност беше оценена от участниците на пазара на 80%, само че по-късно, след изявленията на редица членове на управлението на Фед, тези упования станаха по-умерени.

Както сподели протоколът от съвещанието, управлението на американската централната банка е готово за нови покачвания на главния лихвен %, защото настоящето му равнище " към момента е доста ниско за стопанска система с ниска безработица и висока инфлация ". Анализаторите считат, че през август базовата рента в Съединени американски щати ще да бъде нараснал със 75 базисни пункта.

Към 10:45 часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на $ с 0,72% - до $1,0212 за едно евро спрямо $1,0144 за евро при затварянето на пазара в понеделник.

Американската валута спада през днешния ден във връзка с японската с 0,37% и се търгува по 137,80 йени за едни $ по отношение на 138,14 йени за $ ден по-рано.

Цената на английския паунд се увеличи с 0,37% - до $1,1990 за една лира стерлинг против $1,1953 за лира в края на миналата сесия.

Австралийският $ устойчиво укрепва по отношение на щатския $ с 54%, търгувайки се за $0,6852, спрямо $0,6812 през вчерашния ден, след публикуването на протокола от последното съвещание на Централната банка на Австралия. На това съвещание регулаторът увеличи главната рента в страната с 50 базисни пункта до 1,35%.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), на практика не се трансформира по време на днешната търговия. По-широкият показател WSJ Dollar губи 0,15%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР