В хода на валутната търговия във вторник доларът продъжава да

...
В хода на валутната търговия във вторник доларът продъжава да
Коментари Харесай

Еврото поевтиня с 4% след началото на войната в Украйна

В хода на валутната търговия във вторник доларът продъжава да е в по-солидни позиции по отношение на главните си съперници, макар че еврото, и японската йена пробват страхливо да надигнат глава.

Общата европейска валута остава покрай 22-месечно дъно, защото войната в Украйна помрачи икономическите вероятности на евросъюза, до момента в който така наречен ресурсни или стокови валути на Австралия и Нова Зеландия си поеха мирис в едноседмичното си рали.

Днес сутринта към 10:55 часа българско време еврото се пробва да излезе от наклонността на шест следващи сесии на разпродажби, покачвайки се с 0,33% и достигайки равнище на замяна от $1,0895. Но остава не доста надалеч от най-ниското равнище в понеделник от $1,0806 дружно евро.

Общата валута се намали с 4% по отношение на $, откогато Русия стартира военната инвазия в Украйна, където сраженията не демонстрират признаци на затихване.

Европейската централна банка ще заседава в четвъртък на фона на надвиснали над еврозоната фантом на стагфлация, което кара икономистите да считат, че политиците може да отсрочат повишението на лихвите до края на годината, отбелязва Reuters.

Британската лира стерлинг, който беше отрицателно наранена дружно с еврото, също остава покрай 16-месечното дъно, което доближи в понеделник, когато в края на сесията се тъгуваше на равнище $1,3121 за един паунд. Във вторник английската валута се разменя по отношение на американската при курс към 1,3096 $ за едни паунд.

Японската валута се намалява леко във връзка с американската до 115,53 йени за един $. Нарастващите разноски за импорт на нефт, тласкат Япония към най-големия недостиг по настоящата сметка от 2014 година насам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР