В хода на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът спада към еврото и паунда, поскъпва спрямо йената

В хода на валутната търговия в сряда сутринта щатският $ губи позиции по отношение на еврото и английската лира стерлинг, солидно нараства към японската йена.

Към 10:45 часа българско време общата европейска валута нараства с 0,50% и се разменя на пазара при равнище 1,0842 $ за едно евро спрямо 1,0788 $ за евро в края на миналата сесия.

По отношение на японската валута американската нараства с 1,19% - до 129,75 йени за един $ по отношение на 128,11 йени в края на вчерашната търговия.

Британската лира стерлинг подвига пазарния си курс с 0,36% и се търгува на пазара по $1,2332 за един паунд против $1,2286 в предходната търговия.

Централната банка на Япония остави непроменени главните параметри на паричната политика (MP) въз основа на двудневното съвещание, завършило в сряда. Краткосрочният лихвен % по депозитите на комерсиалните банки в Централната банка беше непокътнат на минус 0,1% годишно, целевата рентабилност на десетгодишните държавни облигации е покрай нула, се споделя в изказване на японската централна банка, оповестено след срещата. Това решение беше взето единомислещо. Това също съответства с прогнозите на множеството анализатори.

Банката също по този начин резервира диапазона, в който може да се колебае доходността на десетгодишните държавни облигации (JGB), плюс/минус 0,5%. В същото време някои икономисти чакаха Централната банка на Япония да се откаже от контрола върху кривата на рентабилност на държавните облигации, написа Trading Economics.

Регулаторът, като част от тримесечна проверка, намали прогнозата за напредък на Брутният вътрешен продукт на страната за фискалната 2022 година, която завършва през март, до 1,9% от предходните предстоящи 2%, базирайки се на закъснение на икономическия напредък в чужбина и високи цени на суровините. През фискалната 2023 година се чака нарастване от 1,7% по отношение на предходната оценка от 1,9%. Очаква се също инфлацията през тази финансова година да бъде към 3%, а през идната да се забави до 1,6%.

Ръководителят на Федералната аварийна банка (FRB) на Ричмънд Том Баркин съобщи, че Федералния запас на Съединени американски щати би трябвало да заобикаля грешката да афишира прибързано победа над инфлацията. " Ако се откажете, до момента в който инфлацията е към момента висока, идващия път тя ще се увеличи още повече, което значи, че ще би трябвало да нанесете още повече вреди, с цел да я ограничите ", сподели Баркин по време на изявление за Fox Business Networ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР