В хода на валутната търговия в сряда сутринта доларът се

...
В хода на валутната търговия в сряда сутринта доларът се
Коментари Харесай

Доларът отново се засилва след резкия спад вчера

В хода на валутната търговия в сряда сутринта доларът се ускорява по отношение на еврото, йената и лирата стерлинги след внезапен спад предходния ден на фона на сигнали за последователно понижаване на икономическата интензивност в Съединени американски щати.

Инвеститорите чакат данни за пазара на труда в Съединени американски щати, които се чака да покажат закъснение на растежа на работните места в страната. Консенсусната прогноза на специалистите, интервюирани от Market Watch, допуска, че броят на работните места през септември се е нараснал с 275 хиляди (315 хиляди през август), като в същото време безработицата се резервира на равнище от 3,7%. Министерството на труда на Съединени американски щати ще разгласява тази статистика в петък.

Друг отчет на Министерството на труда, който беше оповестен във вторник, сподели внезапно понижаване на броя на свободните работни места в Щатите през август. Показателят се намали с 10% - най-бързият ритъм на спад от началото на пандемията през 2020 година, до 10,1 милиона свободни работни места.

Слабите статистически данни за стопанската система на Съединени американски щати са добър сигнал за податливост към риск, защото те приказват в интерес на намаление траекторията на нарастването на лихвите на Федералния запас, сподели Стивън Инес, ръководещ сътрудник в SPI Asset Management.

Известно " изстудяване " на пазара на труда ще помогне за облекчение на инфлацията в Съединени американски щати и може да понижи нуждата от по-нататъшно внезапно стягане на паричната политика от страна на Фед, написа Dow Jones.

" Ако тази наклонност продължи, Федералният запас може да отстъпи ненапълно във връзка с покачванията на лихвените проценти по-късно тази година и началото на идната година ", сподели Джак Янасевич, портфолио управител в Natixis Investment Managers Solutions.

Към 10:20 часа българско време общата европейска валута поевтиня по отношение на $ с 0,32% - до $0,9949 за едно евро в равнение с $0,9986 за евро при затварянето на предходния търговски ден.

Британската лира стерлинг спадна с 0,18% до $1,1433 за паунд спрямо $1,1476 за паунд в края на вчерашната сесия.

Курсът на американската валута по отношение на японската се увеличи с 0,29% - до 144,47 йени за $ против 144,13 йени за $ ден по-рано.

Във вторник доларът загуби 1,7% от цената си по отношение на еврото, 1,4% по отношение на паунда и 0,3% по отношение на йената.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР