В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът си връща позициите спрямо еврото и паунда

В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският $ едва се ускорява във връзка с еврото и английската лира стерлинг и японската йена.

Към 10:05 часа българско време курсът на еврото по отношение на $ се намали с 0,09% - до $1,1213 по отношение на $1,1226 при затварянето на миналата сесия.

Цената на английската лира стерлинг в това време спада с 0,18% и е $1,3109 за едни паунд против $1,3136 за паунд предния ден. Въпреки спада курсът на паунда се задържа на най-много от 15 месеца.

Пазарната стойност на американската валута по отношение на японската е 138,42 йени за един $ спрямо 138,05 йени за $ в края на миналата борсова сесия.

Доларът спадна по отношение на китайската валута по време на днешната търговия - до 7,1221 юана за един $ от 7,1511 юана за $ през вчерашния ден.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден губи по-малко от 0,1%. Индикаторът е на най-ниското си равнище от април 2022 година заради упованията, че цикълът на стягане на системата на Федералния запас на Съединени американски щати скоро ще завърши на фона на доста закъснение на инфлацията.

Цените на производител в Съединени американски щати са се повишили с 0,1% на годишна база през юни, най-бавното движение от септември 2020 година, спрямо 0,9% през май, заяви Министерството на труда на Съединени американски щати в четвъртък. Ден по-рано стана известно, че темпът на напредък на потребителските цени в страната през юни се е забавил до 3% на годишна база - най-ниското равнище от март 2021 година

Съдейки по котировките на фючърсите за равнището на главния лихвен %, търговците към момента са уверени, че Фед ще го увеличи с 25 базисни пункта на срещата през юли. Въпреки това, възможностите лихвите да бъдат увеличени още веднъж през септември в този момент се правят оценка от пазара на едвам 11% спрямо 28% седмица по-рано.

Членът на борда на Фед Кристофър Уолър сподели през вчерашния ден, че вижда нужда да увеличи лихвения % още два пъти с 25 б.п. " Мисля, че би трябвало да повишим лихвените проценти още два пъти в оставащите четири срещи тази година, с цел да поддържаме инфлацията в сходство с задачата на Фед ", сподели Уолър, представен от Market Watch.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР