В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и британската лира плахо се покачват

В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският $ се обезценява умерено по отношение на еврото и лирата стерлинги и остава постоянен във връзка с японската йена.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден губи 0,11% от цената си, а по-широкият доларов показател WSJ - 0,18%.

Към 11 часа българско време общата европейска валута се повишава с 0,03% и се търгува на пазара на равнище 1,0764 $ за едно евро по отношение на 1,0762 $ при затварянето на предходната сесия.

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард съобщи, че не вижда задоволително доказателства за намаляване на главната инфлация в еврозоната и даде обещание по-нататъшно нарастване на главните лихви.

" Няма ясни доказателства, че главната инфлация е достигнала своя връх сега ", сподели Лагард по време на тирада в Хановер в четвъртък. " Ние към този момент изяснихме, че към момента би трябвало да създадем повече, с цел да доведем лихвите до равнища, позволяващи икономическата интензивност задоволително лимитирани, с цел да овладеят инфлацията. "

" В момента лихвите не са достигнали тези равнища. Това значи, че би трябвало да продължим да ги усилваме, само че не толкоз бързо, колкото преди ", сподели още шефа на ЕЦБ.

Британската лира стерлинг повдигна курса си по отношение на $ с 0,01% - до $1,2527 за едни паунд спрямо $1,2526 за паунд в края на вчерашния работен ден.

Цената на американската валута по повод с японската възлиза на 139,06 йени за един $ против 138,80 йени за $ при закриване на предходната търговия.

Както беше обявено, Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроект за бюджета, спрял ограничението на държавния дълг на Съединени американски щати. Това отстранява казуса, който в последно време служи като източник на неустановеност на международните пазари, отбелязва Market Watch.

Днес вниманието на търговците е ориентирано към данните за безработицата в Съединени американски щати за май, които ще бъдат оповестени от Министерството на труда по-късно в петък. Консенсусната прогноза на анализаторите, представена от Trading Economics, планува нарастване на броя на работните места в Съединени американски щати през предишния месец със 190 хиляди и повишение на безработицата до 3,5% от 3,4% през април.

Данните за пазара на труда може да повлияят на решенията на Федералната аварийна система за лихвите на срещата през юни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР