В хода на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът умерено се покачва към еврото и паунда

В хода на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският $ едва се повишава във връзка с еврото и английската лира стерлинг, на спада към йената. Инвеститорите правят оценка изказванията на представители на Федералния запас и статистическите данни за Съединени американски щати.

Преди ден ръководителят на Федералната аварийна банка на Атланта Рафаел Бостик съобщи, че поддържа повишението на главния лихвен % в Съединени американски щати с още 125 базисни пункта до края на годината до 4,5%. Междувременно сътрудника му от Федералния запас на Сан Франциско Мери Дейли сподели пред CNN, че централната банка би трябвало да увеличи още повече разноските по заемите и да ги поддържа високи, до момента в който инфлацията стартира да приближава 2%.

Вчера стана известно, че показателят на бизнес интензивността в бранша на услугите в Съединени американски щати (ISM Non-Manufacturing) през септември се е намалил до 56,7 пункта по отношение на 56,9 пункта месец по-рано, демонстрират данни на Института за ръководство на доставките (ISM). Анализаторите допускаха по-значителен спад до 56 пункта, съгласно Trading Economics.

Сега цялото внимание на пазарните участници е ориентирано към данните за пазара на труда в Съединени американски щати, които ще бъдат оповестени в петък. Експертите считат, че равнището на безработицата в страната през септември се е запазило на равнище от август от 3,7%, а броят на новите работни места се е нараснал с 315 хиляди души.

Към 10 часа българско време общата валута поевтинява по отношение на американската с 0,02% - до 0,9900 $ за едно евро.

Курсът на американската валута по отношение на японската се намалява с 0,08% и възлиза на 144,53 йени за $ против 144,64 йени за $ при закриване на търговията в сряда.

Британскта лира стерлинг поевтинява с 0,23% до $1,1316 за паунд спрямо $1,1326 за паунд в края на миналата сесия.

Индексът ICE, показващ динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден е надолу с 0,2%, а по-широкият WSJ Dollar спада с 0,25 %
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР