В хода на тази дискусия това, което се видя е,

...
В хода на тази дискусия това, което се видя е,
Коментари Харесай

Николай Денков: С ГЕРБ имаме голямо съгласие кои закони трябва да се приемат

„ В хода на тази полемика това, което се видя е, че бихме могли да формулираме цели, които незабавно би трябвало да се задвижат. Имаме огромно единодушие кои закони би трябвало да се одобряват “. Това сподели пред bTV акад. Николай Денков от ПП-ДБ след срещата с ГЕРБ-СДС.

По думите му това са законите, свързани с приемането на България в Шенген и еврозоната, Плана за възобновяване и резистентност, правосъдната промяна, бюджета.

„ Задачата, която изскочи е, оптимално бързо още на следващия ден да стартира работа една или две работни групи, в които да се подредят, а и като календар по кое време ще влязат и ще могат да бъдат признати на първо и второ четене. Още на следващия ден бихме могли да стартираме работа в този формат от Политическа партия и ГЕРБ “, добави акад. Денков.

Самият той ще води групата, обвързвана с подготовката на законодателната стратегия. По думите му на срещата от парламентарната група на ПП-ДБ са участвали той, Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанас Атанасов, а от страна на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова и Росен Желязков.

„ Действително нямаме доверие на ГЕРБ и сме основани, с цел да променим този модел, който освен ние, само че и гласоподавателите ни считаме за недопустим. Няма по какъв начин при една първа такава опция да кажем, че не ни интересува защо са ни избрали. Трябва да намерим метод да сменим модела. Тази промяна става по два метода – законодателен, и вторият е обвързван с това по какъв начин се трансформира работата на изпълнителната власт, само че този диалог не сме го почнали още “, сподели Денков.

По думите му до момента в който не видят действителни дейности, които трансформира модела, няма по какъв начин да проработят в съдружно или каквото и да било държавно управление дружно с ГЕРБ.

На срещата е обсъждано и предлагането на ПП-ДБ ръководителят на Народното събрание да бъде на ротационен принцип. „ Темата е отворена и ще продължи да се разисква, решението би трябвало да бъде на ГЕРБ “, сподели акад. Денков.

 

Инфо: бТВ

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР