В хода на търговията в четвъртък сутринта щатският долар се

...
В хода на търговията в четвъртък сутринта щатският долар се
Коментари Харесай

Доларът се обезценява към еврото, паунда и йената

В хода на търговията в четвъртък сутринта щатският $ се намалява по отношение на главните международни валути след резултатите от съвещанието на Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Американската централна банка увеличи главната си рента с 25 базисни пункта. Сега нейният диапазон е 4,75-5% годишно, което е оптимално равнище от септември 2007 година. Решението съответства с прогнозите на множеството икономисти и анализатори. В същото време ръководителят на Фед Джером Пауъл сподели, че не чака понижение на лихвените проценти тази година. В същото време той призна, че в случай че инфлацията се окаже прекомерно мощна, процентът може да бъде нараснал повече от предстоящото сега.

Заседанието на Bank of England ще се организира в четвъртък. Повечето икономисти чакат тя да увеличи главния лихвен % с 25 базисни пункта до 4,25% годишно. Пазарът прави оценка вероятността за подобен сюжет на 97%.

В същото време прогнозите за дейностите на Британската централна банка се трансформираха внезапно в сряда, откакто данните на статистическата работа на страната демонстрираха, че инфлацията се форсира, което беше изненада за анализаторите. Преди това участниците на пазара оценяваха като равни вероятностите за повишение на лихвата и поддържането й на същото равнище.

Днес, към 10 часа българско време общата европейска валута нарастна с 0,49% - до 1,0908 $ за едно евро против 1,0856 $ за евро в края на предходната сесия.

Доларът поевтиня по отношение на йената с 0,32% и се разменя на пазара против 131,03 йени спрямо 131,44 йени за евро при закриването на търговията през вчерашния ден. Еврото е устойчиво по отношение на японските пари и се търгува за 142,73 йени по отношение на 142,67 йени в сряда.

Британският паунд нараства по отношение на $ с 0,42% - до $1,2315 за една лира при $1,2268 за лира в края на предходния работен ден. Еврото се търгува за 0,8856 паунда против 0,8849 паунда ден по-рано.

Обменният курс на китайската национална валута се повиши до най-много за последните пет седмици - до 6,8307 юана за един $.

Индексът DXY, който мери цената на щатския $ по отношение на шест съществени международни валути, падна с 0,26% и е покрай седемседмично дъно. Индикаторът WSJ Dollar, който наблюдава динамичността на $ по отношение на 16 валути, падна с 0,54%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР