В хода на сезона 2022 се случиха доста неща, които

...
В хода на сезона 2022 се случиха доста неща, които
Коментари Харесай

11 месеца по-късно: точни ли бяха прогнозите на Григор за 2022?


В хода на сезона 2022 се случиха много неща, които никой не беше очаквал. Или по-скоро съвсем никой. От ATP припомниха на Григор Димитров, Франсис Тиафо и Брендън Накашима техните прогнози, направени през януари, като се оказа, че първата ни ракета има всички качества да преследва кариера като анализатор в бъдеще.

„ Най-големият пробив през сезона? Бих споделил Алкарас “ – разяснява Димитров. Дори самият той обаче надали е подозирал какъв брой правилно ще се окаже това съмнение. Испанецът завоюва пет трофеи, в това число една от Големия шлем и две от Мастърс и приключи годината като най-младия №1 в историята на мъжкия тенис.

Правилните прогнози на българския тенисист обаче надалеч не завършват дотук. „ Смела прогноза? Че Оже-Алиасим ще завоюва първата си купа “. Канадецът подвигна дебютния си ATP трофей единствено няколко седмици по-късно – на шампионата в Ротердам, като след това добави към него купите от Флоренция, Антверпен и Базел. „ Я стига “ възкликна Димитров, когато интервюиращата му напомни тази негова прогноза.

Първата ни ракета означи и още една сполучлива прогноза. „ Кой ще дебютира в Топ 10? Може би Камерън Нори “. Британецът фактически се изкачи до №10 на 4 април, като в седмиците преди този момент завоюва купата в Делрей Бийч и игра край в Акапулко, след което стигна до четвъртфинал в Индиън Уелс и осминафинал в Маями.

Все отново даже Димитров имаше една неверна прогноза. „ Кой ще приключи годината като №1? В момента бих споделил Медведев или Зверев “. Руснакът фактически бе водач за няколко седмици напролет, само че в последна сметка приключи годината като №7, до момента в който сезонът на Зверев завърши още на Ролан Гарос поради тежката контузия на глезена, която претърпя на полуфинала.

„ Знам, че в този момент е доста елементарно да се каже, само че доста се изкушавах да посоча Алкарас като №1 “ – показа Димитров.

Видеото с прогнозите на Григор Димитров, Франсис Тиафо и Брендън Накашима можете да видите ТУК:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР