В хода на работата е установено, че Стефан и Марин

...
В хода на работата е установено, че Стефан и Марин
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС: Братята Димитрови имат влияние в МВР и митниците

" В хода на работата е открито, че Стефан и Марин Димитрови разполагат със доста въздействие с Министерство на вътрешните работи . С Живко Коцев и други чиновници те поддържат контакт ". Това съобщи ръководителят на ДАНС Пламен Тончев .

Тончев изясни, че са основали контакти и с хора от Агенция " Митници " .

Шефът на ДАНС изясни, че главната роля на братята Димитрови в контрабандния канал е да реализират контакт с хора на висши обществени длъжности за обезпечаване на защита. Той изясни, че е постъпвала информация за забъркани митнически чиновници в тази скица.

Тончев съобщи, че до месец април 2023 година Петя Банкова е била чиновник на ДАНС и не е имала формален достъп до информация касаеща активността на Агенция “Митници ”. Сигнали за незаконна активност към Банкова не е имало не мога да кажа по какъв метод е назначена за началник на Митниците и с чии подкрепи е употребила ”, уточни шефът на ДАНС.

Тончев изясни, че е знаел за контактите на Банкова с братята Димитрови, само че като заместник-директор на Митниците не е имала пълномощия да реализира дейности в тяхна изгода. “Вече по-късно като шеф е подпомагала Стефан и Марин Димитрови. Не мога да кажа, че министърът на финансите е знаел за нейните дейности ”, съобщи Пламен Тончев.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР