В хода на проверката в склад в Модерно предградие, извършена

...
В хода на проверката в склад в Модерно предградие, извършена
Коментари Харесай

Разкриха нелегален внос и разпространение на огромно количество цигари без бандерол

В хода на инспекцията в склад в Модерно предградие, осъществена взаимно със чиновници на Агенция Митници, са открити над 13 млн. къса цигари ; съвсем 5 млн. лева е предотвратената вреда за бюджета

Полицейските дейности на чиновниците от ГДБОП са подхванати след получена информация за предпазване и разпространяване на огромни количества цигари от разнообразни марки. В процеса на работата по случая и разбор на събраните данни се наложил изводът, че акцизните артикули най-вероятно са импортирани незаконно в страната. В хода на подхванатите инспекции и с разширението на постъпилата информация в столицата е открито складово помещение в региона на индустриалната зона Модерно предградие, употребявано за предпазване на огромни количества цигари без бандерол.

Според събраните досега данни, от склада е осъществявано разпространяване на незаконно въведените цигари на територията на цялата страна.

На 26 октомври при взаимна инспекция със чиновници на Агенция Митници е открит един от стопанисващите склада – на 42г.,, който е арестуван за период до 24 часа, а след това му е повдигнато обвиняване и му е наложена парична гаранция в размер на 10 000 лева От складовото помещение са конфискувани откритите количества тютюневи произведения без бандерол, от две марки, общо Б13 160 000 къса. Иззети са и откритите на място транспортни средства. По случая е формирано досъдебно производство  по член 234 от Наказателен кодекс.

Със задържането на незаконно импортираното количество цигари е предотвратена вреда за бюджета в размер на 4 923 750 лева Работата по случая продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР