В хода на проведената на 5-и ноември полицейска операция са

...
В хода на проведената на 5-и ноември полицейска операция са
Коментари Харесай

СДВР: Заловената група автокрадци отмъквала кола за минута, Данчо Релето бил експертът

В хода на извършената на 5-и ноември полицейска интервенция са арестувани четири лица. Две от тях са от дейния престъпен контингент по линия на кражбата на коли. Задържани са по време на разглобяването на автомобил от висок клас. Това съобщи на брифинг пред медии основен контрольор Николай Пелтеков, шеф на бранш „ Престъпления, свързани с МПС “ в Столична дирекция на вътрешните работи.

Три от арестуваните лица имат и предходни престъпни прояви за кражба на коли, а четвъртото лице е известно на Министерство на вътрешните работи поради осъществено пътно-транспортно произшествие.

Един от арестуваните е Данчо Релето, който за осем месеца е бил арестуван три пъти от органите на реда, разкри пред публицистите гл. инсп. Пелтеков.

Групата прави обири на коли и халето, което е зад нас, е било наето с тази цел – да се укриват колите и да се разглобяват за авточасти. Групата е била следена от няколко месеца от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, обясни полицейският шеф.

Той посочи, че групата е правила обири на най-вече нови коли. Въпреки това гл. инсп. Пелтеков обясни, че през тази година е регистриран забележителен спад на автокражбите.

Данчо Релето е бил профилиран в кражбата на избрани марки коли. Престъпната група е отнемала колите в границите на минута, стана ясно още от думите на гл. инсп. Пелтеков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР