В хода на протеста се осветлиха много съществени проблеми в

...
В хода на протеста се осветлиха много съществени проблеми в
Коментари Харесай

Социологът Боряна Димитрова: Правителствената сглобка е партийна клопка

В хода на митинга се осветлиха доста основни проблеми в българския поземлен бранш – концентрацията на земя и дотации, последователното изместване на обичайни български браншове, уточни Димитрова.

 

" В магазина виждаме единствено резултата, само че зад него се крият години наред трупани диспропорции. "

 

Ако диспропорциите, които крият изострен обществен проблем – обезлюдяването на огромни райони, продължат и не бъдат решавани, това могат да бъдат мини, които след няколко месеца още веднъж да се възобновят, до момента в който не бъдат взети по-устойчиви решения за преструктурирането на този обичаен за страната ни бранш, посочи Димитрова.

 

И тези митинги бяха потушени с един меморандум за финансова поддръжка, лист на кого какъв брой се дава, добави тя, като подчертава върху нуждата от промени.

 

Денков: Имаме подписан меморандум със селскостопанския бранш, всички печелят
Кирил Вътев: Българското земеделие е в насипно положение. Тракторите на най-големите не са на Долни Богров

Във всеки митинг могат да се разчетат голям брой пластове. Вероятно и тук може да има прочит за политически детайл, изключително във взривоопасното му експлоадиране, разяснява още Боряна Димитрова.

 

" Очевидно към сегашния миг нито водещата коалиция в държавното управление – ПП-ДБ, нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи имат интерес от свалянето на това държавно управление. Нито една от тези три партии, на които се крепи парламентарното болшинство, няма интерес от събарянето на това държавно управление. "

 

Според нея подкрепящите сътрудници нямат интерес от това държавното управление да падне сега. Може би имат интерес от другарски огън предвид на локалните избори.

 

Илхан Андай: Пеевски се оказва монтьор на сглобката. Явно към този момент не е неприятният

До март държавното управление ще удържи, тогава ще се състои ротация и в случай че има предварителни избори, те ще бъдат едвам след или дружно с европейските, счита социологът.

 

" Тази държавна сглобка е в доста огромна степен партийна клопка, по тази причина виждаме от време на време искри. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР