В хода на последните тестове от F1 експерти забелязт, че

...
В хода на последните тестове от F1 експерти забелязт, че
Коментари Харесай

Въздушен мотор или тайната на Honda във Ф1

В хода на последните проби от F1 специалисти забелязт, че в един от завоите на пистата състезателите от Red Bull като че ли не форсират до дъно. Става дума за десети завой на пистата " Каталуния ", който е най-бавния завой на това трасе. Обикновено водачите го преодоляват на трета предавка, със скорост под 100 км/ч. Именно там може да се чуят разлики в моторите Honda на болидите Red Bull RB16. По звука няма подозрение, че Адриан Нюи и японските инженери, които наподобява са намерили някакъв нов метод да се възползват от изгорелите газове. Какво може да бъде?

Да стартираме с обстоятелствата: в случай че всички останали водачи стопират по права линия преди десетия завой и известно време се движат с изцяло освободена газ, при Макс Верстапен като че ли чифт цилиндри към момента не престават да работят. Разбира се, споменът за " духащия " дифузьор на Red Bull незабавно излиза на напред във времето. Сега обаче е невероятно да се приложи такава скица. Първо, FIA строго контролира местоположението на изпускателната тръба, тъй че да повлияе минимално на дифузьора. Второ, преходът към хибридни трактове докара до обстоятелството, че по-голямата част от силата от продуктите на горенето се лишава от турбината.

Какво измислиха Red Bull и Honda? Както знаете, Ferrari и Renault към този момент са се пробвали да употребяват ауспуха за повишение на аеродинамичната успеваемост. Основният инструмент, с който си служат, са двете " звукови " тръби с дребен диаметър, въведени с разпоредбите през 2016 година. Поставяйки ги по-специален метод, в действителност е допустимо да се усили свързаността на дифузьора със задното крило, изключително при ниска скорост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР