В хода на първия ден на предсезонните тестове във Формула

...
В хода на първия ден на предсезонните тестове във Формула
Коментари Харесай

Кои пилоти ще карат във втория ден на тестовете в Бахрейн

В хода на първия ден на предсезонните проби във Формула 1 за 2023 година цели 19 водачи направиха обиколки на пистата „ Сахир “ в Бахрейн. Единствено тимът на Ред Бул употребява единствено един играч като това бе международният първенец Макс Верстапен, който направи цели 157 обиколки в хода на деня.

Нидерландецът ще бъде зад кормилото на RB19 и на следващия ден сутринта, само че ще би трябвало да отстъпи кокпита на болида на „ биковете “ на Серхио Перес, който ще довърши подготовката на Ред Бул. Освен международните първенци при конструкторите на следващия ден двама водачи ще употребява още екипите на Ферари, Мерцедес, Алпин, Макларън, Хаас и Алфа Таури.
 Верстапен над всички в първия ден на тестванията в Бахрейн Верстапен над всички в първия ден на тестванията в Бахрейн
В утринните часове Ферари ще заложи на Карлос Сайнц, Мерцедес на Люис Хамилтън, Алпин на Естебан Окон, Макларън на Ландо Норис, Хаас на Кевин Магнусен, а Алфа Таури на Юки Цунода. В следобедните часове те ще бъдат сменени надлежно от Шарл Леклер, Джордж Ръсел, Пиер Гасли, Оскар Пиастри, Нико Хюлкенберг и Ник де Врийс.

Отборите на Алфа Ромео и Уилямс ще употребяват по единствено един водач в хода на утрешния втори ден за подготовка. За Алфа Ромео това ще бъде китайският играч Гуаню Джоу, който кара през днешния ден сутринта до момента в който за Уилямс на пистата ще бъде новобранецът Логан Сарджънт, който кара през днешния ден следобяд.

Към момента само тимът на Астън Мартин не е оповестил по какъв начин ще употребява водачите си до края на теста в Бахрейн. Както е известно един от титулярите на английския отбор – Ланс Строл, пропуща тестванията на „ Сахир “ поради травмата в китката, която получи след рухване с колело в Испания предходната седмица.
 От Астън Мартин потвърдиха каква е травмата, която извади Строл от тестванията От Астън Мартин потвърдиха каква е травмата, която извади Строл от тестванията
Днес Астън Мартин употребява тестовия си водач Фелипе Другович в границите на утринните часове, а следобяд зад кормилото на AMR23 бе новото попълнение на отбора Фернандо Алонсо, който даде второ време. Напълно е допустимо двукратният международен първенец да кара самичък до края на тестванията в Бахрейн, само че въпросителните към присъединяване на Строл в Гран При на Бахрейн идната седмица могат да доведат до нова поява на Другович на пистата през на следващия ден или в събота.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР