В хода на инспекция са констатирани нарушения и данни, които

...
В хода на инспекция са констатирани нарушения и данни, които
Коментари Харесай

Шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев с подробности за днешните акции в Кинтекс и завода на Арабаджиеви


В хода на ревизия са установени нарушавания и данни, които може би съставляват състав на закононарушение. Това беше повода за днешната акция в "Кинтекс ".

Това сподели на ексклузивен брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев, който разяснява днешните акции на профилираната прокуратура. "Знаете, че сдружението "Кинтекс " е държавно. То подписва покупко-продажби с страни като Индия, да кажем. Поръчките се извършват от български оръжейни производители. Те напълно инцидентно извършват некачествено тези поръчки и надлежно, да кажем Индия, желае неустойки, които се натрупат на държавната компания "Кинтекс ". Сигурен съм, че това е напълно инцидентно. Но самите оръжейни производители се възползват, тъй като създават по-евтино всевъзможен тип оръжие и по този начин печелят. Утре ще се реши дали ще има притеглен някой за обвинен. Материята е комплицирана и не очаквайте незабавни резултати. В случая приказваме за милиони. Няма да изтъквам имена на тези оръжейни производители, тъй като не съм наблюдаващ прокурор и не съм напълно осведомен. Говорим за три компании, които са произвеждали некачествено ", разкри Гешев.

"Последните два дни бях в правосъдни съвещания по делото КТБ. Не съм осведомен задоволително с данните по отношение на Лозан Панов и не мога да разясня неговата обязаност с компания "Артекс ". Относно акцията "Захарния комбинат " в Пловдив приказваме за претърсвания на седем адреса на лица, които са в периферията на проведената незаконна група от семейство Арабаджиеви. Иззети са доста забавни документи за офшорки, конфискувани са и конфигурации. Към момента са привлечени като обвинени двама души. Техните закононарушения са данъчни. Те не са членове на незаконната група, а по-скоро са изпълнявали заповеди на незаконната група проведена от Арабаджиеви. Не мога да кажа по кое време ще бъдат екстрадирани Арабджиеви от Испания. Говорим за страна от Европейски Съюз и допускам, че ще отнеме 2-3 месеца. Нямам терзания за тази процедура. Видяхте какво стана с Димитър Желязков, видяхте какво стана със семейство Баневи. Не се тормозя ", безапелационен беше Иван Гешев.
/novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР