В хода на досъдебното производство бяха установени причините за трагичния

...
В хода на досъдебното производство бяха установени причините за трагичния
Коментари Харесай

Прокуратурата: По делото за смъртта на пилота Терзиев вероятно ще бъде привлечен и друг обвиняем

В хода на досъдебното произвеждане бяха открити аргументите за трагичния случай, довел до гибелта на военния водач майор Валентин Терзиев. Бяха предявени обвинявания на полковника, под чието управление се е провело учението в тъмната част на деня. Обвинението е заради немърливост против зам.-командира авиобаза " Граф Игнатиево ". Това съобщи представителят на Военно-окръжната прокуратура в София капитан Евгения Деянова, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Тя добави, че обвиняването обгръща и настъпилите тежки последици за Министерството на обраната, а точно вреда в размер на над 9 млн. лв..

„ Този аероплан е изпълнявал задача по защитата на българското въздушно пространство. Към момента самолетът се намира на дъното на Черно море, на огромна дълбочина “, разясниха от прокуратурата.

Военната прокуратура повдигна обвиняване на полковник за нещастието с МиГ-29, при която почина водач

„ Имаме доказателства, че са нарушени редица нормативи и разпореждания и вследствие на това се е стигнало до този драматичен резултат “, считат от държавното обвиняване.

Със същото действие обвиненият не извършил отговорностите си по работа като началник на стрелбите и не взел нужните ограничения за сигурност, с което по несъобразителност е предизвикал тежки нездравословни последствия за Министерство на защитата - разрушение на аероплан МиГ- 29.

От Прокуратурата допълниха, че е доста евентуално по делото да бъде притеглен и различен обвинен без да дадат детайлности. Разследването продължава. На обвиненият може да бъде повдигнато и друго обвиняване, сподели още кап. Деянова.

Спрямо обвинения е взета мярка за неотклонение „ Подписка “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР