В ход са ремонтите на уличната мрежа в Котел и

...
В ход са ремонтите на уличната мрежа в Котел и
Коментари Харесай

В ход са ремонтите на 22 улици, включени в капиталовата програма на Котел

В ход са ремонтите на уличната мрежа в Котел и обитаемоте места от общината, заложени в финансовата стратегия на администрацията. По тази стратегия ще бъдат актуализирани общо 22 улици. 5 от тях са на територията на града, а 17 в обитаемоте места в общината.

Предвидените за асфалтиране улици в Котел са ул. „ Хаджи Къна Боева “, ул. „ Стара планина “, улица в кв. „ Изток “, ул. „ Йордан Йовков “ и ул. „ Злостен “. На 10 от всичките планувани улици за ремонт в обитаемоте места от общината ще бъде положен асфалт, а на 7 – бетонова настилка.

Две от улиците, на които ще се постави асфалт са в село Ябланово. Това са улиците: „ Сакар “ и „ Стара планина “. Асфалтирани ще бъдат също по две улици в селата Пъдарево и Филаретово – ул. „ Георги Ст. Раковски “ и „ Вела Пеева “ в Пъдарево и ул. „ Георги Ст. Раковски “ и ул. „ Сава Филаретов “ в Филаретово. В селата Тича, Кипилово, Боринци и Соколарци, асфалт ще се постави на улиците, както следва: ул. „ Захарий Стоянов “, с. Тича, ул. „ Хаджи Димитър “, с. Кипилово и по една улица в селата Боринци и Соколарци.

Бетонова настилка ще бъде положена на три улици в с. Градец – две в кв. „ Изток “ и една в кв. „ Запад “, две улици в с. Орлово и по една улица в селата Остра могила и Малко село. Нови тротоарни настилки ще бъдат сложени на ул. „ Георги Аврамов “ и ул. Стоян Божилчев “ в с. Мокрен.

В финансовата стратегия на Община Котел са включени и 20 улици, за които предстоят сключвания на контракти с фирми-изпълнители, полагащи асфалтова или бетонова настилка.

Ето и плануваните улици: кв. „ Изток “, гр. Котел – три улици, с. Мокрен – ул. „ Сладка чешма “, с. Пъдарево – ул. „ 1 май “, кв. „ Запад “, с. Градец – две улици, с. Соколарци – две улици. По една улица ще се ремонтира в селата Орлово, Малко село, с. Кипилово – ул. „ Кирил и Методий “ и с. Филаретово – ул. „ Младост “. В с. Ябланово ремонтирани ще бъдат улиците: „ Никола Вапцаров “, „ Котленски проход “ и „ Гранит “.

На 2 сектора по ул. „ Гърневец “ в Котел и улици в кв. „ Запад “, с. Градец ще бъде положена бетонова настилка.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР