В ход е трета операция за евакуиране на цивилни от

...
В ход е трета операция за евакуиране на цивилни от
Коментари Харесай

В ход е трета операция за евакуиране на цивилни от Мариупол и Азовстал

В ход е трета интервенция за изтегляне на цивилни от украинския пристанищен град Мариупол и обсадения комбинат " Азовстал ", разгласи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш пред Съвета за сигурност, представен от NOVA.

Според данните, при предходните две интервенции Организация на обединените нации и Международният комитет на Червения кръст са помогнали на близо 500 цивилни да избягат от региона.

Русия разгласи, че нейните сили са подготвени да обезпечат безвредно прекосяване на цивилните, само че украинските бойци в Азовстал би трябвало да се предадат. Последните украински бойци в Мариупол, които оказват опозиция, настояват, че Русия нападна масирано. Те разказват тежки боеве в обградения промишлен комплекс, само че Москва отхвърля да има офанзива.

" Трета интервенция е в ход, само че нашата политика е да не приказваме за детайлности за която и да е от тях, преди да са приключени, с цел да избегнем подкопаването на вероятния триумф. Добре е да знаете, че даже в тези времена на хипер връзки, тихата дипломация към момента е допустима и от време на време е единственият ефикасен метод за реализиране на резултати. Досега общо близо 500 цивилни са намерили дълго чакано облекчение, откакто са живели под безсърдечен обстрел и нищожна наличност на вода, храна и канализация ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антоноу Гутериш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР