В ход е мащабна спасителна операция в мигрантския лагер Мория

...
В ход е мащабна спасителна операция в мигрантския лагер Мория
Коментари Харесай

Огнен ад в препълнения бежански лагер Мория на остров Лесбос

В ход е огромна избавителна интервенция в мигрантския лагер " Мория " на гръцкия остров Лесбос, където няколко пожара са избухнали в ранните часове през днешния ден. Това заяви гръцката работа за пожарна сигурност, представена от Франс прес.

Има разпръснати огнища както на поляната към лагера, по този начин и вътре. Мобилизирали са 25 пожарникари и 10 пожарни коли.

Извършва се евакуация на лагера, където са настанени близо 12 700 претенденти за леговище - четири пъти по-голям брой от потенциала му.

По информация на фотограф на Агенция Франс Прес на терен " съвсем целият лагер гори както вътре, по този начин и палатките, които са извън в маслиновата горичка ".

" Търсещите леговище бягат от лагера в посока пристанището на град Митилини, само че са блокирани от полицейски коли ", добави той.

По информация на гръцката организация АНА-МПА пожарът е провокиран съзнателно при протест на претенденти за леговище, които е трябвало да бъдат сложени в изолираност, откакто са дали позитивни проби за ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР