В ход е логистична операция за транспортирането на аварийния екип

...
В ход е логистична операция за транспортирането на аварийния екип
Коментари Харесай

Изпращаме два самолета Спартан и спасителни екипи в Турция

В ход е логистична интервенция за превозването на спешния екип на Столична община с два самолета " Спартан " до летище Адана в Турция. Това съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов на конференция пред публицисти в отрасловото ведомство. Коментарът си той направи във връзка със земетресенията 7.9 и 7.4 по Рихтер в Турция.

Той добави още, че сега на летище " Враждебна " се чака идването на екипа. " Имаме подготвеност да изпратим и медицински екип от ВМА в помощ на потърпевшите от земетресението " , изясни Стоянов.

" Очакваме от турска страна да кажат от какво имат нужда и в случай че можем да помогнем и откликнем на потребностите им, ще го създадем ", разяснява Димитър Стоянов.

 Земетресения от 7,9 и 7,4 по Рихтер удариха Турция Обновена
Земетресения от 7,9 и 7,4 по Рихтер удариха Турция

Над 500 души починали, над 3000 са ранени в Турция и Сирия

Самолетите ще превозят аварийно-спасителни екипи на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията и Столична община ", които ще оказват помощ на южната ни съседка след поредицата мощни земетресения, които предизвикаха тежки провали тази заран.

Земетресението към този момент Турция и елементи от Сирия, като починалите са над 500.

Столична община уточни, че изпраща техника и 15 души в Турция.

По-късно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че модул от 58 чиновници на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " се готви да замине за Република Турция. Те ще окажат помощ на турските си сътрудници за справяне с последствията от тежкото земетресение в югоизточната част на страната. В състава на модула ще влязат до 20 единици техника, както и нужното избавително съоръжение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР