В ход е изпращането на втория транш военна помощ от

...
В ход е изпращането на втория транш военна помощ от
Коментари Харесай

България - сред страните с най-голяма военна помощ за Украйна като процент от БВП

В ход е изпращането на втория транш военна помощ от България към Украйна. Това удостовери министърът на защитата проф. Тодор Тагарев след въпрос на bTV.

Заедно с посланика на Украйна бяха на конференция “Поуките от войната в Украйна за подготовка, превъоръжаване и създаване на модерни качества на Българската войска “. Става ясно, че единствено Съединени американски щати, Полша и Балтийските страни са дали по-голяма военна помощ на Украйна от България като % от Брутният вътрешен продукт.

“Ние напълно поддържаме участие на Украйна в НАТО, когато бъдат изпълнени изискванията. Тогава, когато изискванията разрешат ”, уточни Тагарев.

На срещата България ще бъде показана от премиера Николай Денков

Той съобщи още, че е в контакт с президента Румен Радев, тъй като имат един и същи интерес.

„ Украйна може да се причисли към НАТО след края на войната. Много европейски страни са приели такива заявления “, разяснява Христо Гаджев, народен представител от ГЕРБ-СДС, който е част от комисията по защита в Народното събрание. Според него дезинформацията става тяхна запазена марка на Българска социалистическа партия и “Възраждане “.

„ Искам да изразя своята признателност към Народното събрание и държавното управление, че България ни предоставя военна помощ. С всяка стъпка се приближаваме към успеха ”, сподели н. пр. Олеся Илашчук - посланик на Украйна в България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР