В ход е изграждането на първия в света въздушен хъб

...
В ход е изграждането на първия в света въздушен хъб
Коментари Харесай

Изграждат първия в света хъб за летящи таксита и дронове за доставка

В ход е построяването на първия в света въздушен хъб за летящи електрически коли, полицейски дронове и дронове за доставка.

Съоръжението, известно като Air One, се построява в Ковънтри посредством публично-частно партньорство с присъединяване на южнокорейския авто производител Hyundai, оповестява Daily Mail.

Поддръжниците на мини летището, известно като скайпорт, показват, че сходни инфраструктурни планове ще одобряват електрически самолети с отвесно политане и кацане (eVTOL), въздушни таксита и самостоятелни дронове за доставка, пренасящи хора и товари през градовете през идващите години.

Полицията на Уест Мидландс също води полемики с Urban-Air Port Limited (UAP) - компанията зад подкрепяния от държавното управление план, за това по какъв начин сходни центрове биха могли в бъдеще да обезпечат бази за дронове, употребявани за „ защита на небето “.
View this post on Instagram
A post shared by evtol insights (@evtolinsights)

От UAP показват, че строителството на оборудването ще бъде финализирано за събитие, слагащо старт на промишлеността, което ще се организира от 25 до 27 април, а незабавно по-късно са планувани и обществени демонстрации. Полицията също ще показва своите интервенции с дронове.

Първоначално плануван да бъде издигнат до Coventry Building Society Arena, скайпортът в този момент се намира на зарязан паркинг покрай Central Six Retail Park и жп гарата на града. Градският консултант Джим О'Бойл показва, че началото на строителните работи демонстрира водещата роля на града в транспортните нововъведения.

"Ние сме тъкмо при започване на зелената индустриална гражданска война, която може да даде подтик на продуктивността на градовете в Обединеното кралство и да подкрепи напъните за справяне с изменението на климата, като извади транспортните средства от пътищата ", споделя още О'Бойл.

Завършеният обект ще включва куполообразна стоманена рамка с диаметър 46 метра. В центъра на купола ще се обитава платформен асансьор, който разрешава на товарните дронове да изхвърчат и кацат – в началото за демонстрационни цели.
View this post on Instagram
A post shared by Kofi Asamoah (@kofiasamoah.gh)

Основателят и изпълнителен ръководител на UAP Рики Сандху показва, че е „ разчувствуван “ от старта на строителните работи, определяйки го като „ неповторим и трансформиращ миг “, който трансформира Обединеното кралство във "водещ състезател в света на въздушната подвижност ".

„ Нашата технология ще даде опция на Ковънтри и други градове в страната и света да се декарбонизират, като разрешават безвредно приемане към по-чисти решения за подвижност “, прибавя той.

Планира се построяването на до 200 такива центъра в градовете по целия свят в границите на пет години след доказване на концепцията. Миналата година планът получи държавна безплатна помощ в размер на 1.4 милиона евро.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР