В Хелзинки са насрочени еднодневни руско-американски преговори по въпросите на

...
В Хелзинки са насрочени еднодневни руско-американски преговори по въпросите на
Коментари Харесай

САЩ и Русия ще проведат ключови разговори в Хелзинки

В Хелзинки са планувани еднодневни руско-американски договаряния по въпросите на стратегическата непоклатимост. Това заяви съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, съобщи БНР.

Сергей Рябков ще разиска със специфичния дипломат на американския президент по контрола над оръжията Маршал Билингсли бъдещето на изтичащия през февруари следващата година двустранен Договор за редуциране и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия. Състоялите се през лятото два кръга на договарянията не доведоха до доближаване на позициите на Москва и Вашингтон.

Американската администрация упорства двустранното съглашение за редуциране на нуклеарните бойни глави да бъде сменено с тристранно съглашение - с присъединяване на Китай. Русия предлага договорът да бъде преподписан в сегашния му тип, а в едни бъдещи договаряния по въпросите на стратегическата непоклатимост да се включат Франция и Англия като съдружници на Съединените щати. Договорът за стратегическите настъпателни оръжия беше подписан през 2010 година в Прага от президентите Дмитрий Медведев и Барак Обама.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР