В Хасковска област ГЕРБ има избрани седем кметове на общини

...
В Хасковска област ГЕРБ има избрани седем кметове на общини
Коментари Харесай

ГЕРБ с рекордна изборна победа в Хасково, седем кметове на общини от първи тур

В Хасковска област ГЕРБ има определени седем кметове на общини на първи тур. Това е връх за нас в Хасковска област. Общо 55 222 гласа за претендентите за кметове на ГЕРБ в Хасково, Димитровград, Харманли, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Симеоновград. Това заяви на брифинг през днешния ден регионалният координатор на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев.

Той напомни, че през 2015 година ГЕРБ има 86 общински съветници в региона, в този момент ГЕРБ към този момент е със 104 общински съветници. Ние печелим 18 съветници повече в Хасковска област. Този резултат е още по-ценен, тъй като в Любимец местата в общинския съвет са понижени спрямо предходния мандат. Именно там кметът Анастас Анастасов е определен с най-висока подкрепа- 81,24 %, в Ивайловград Диана Овчарова печели поддръжката на 74,84 % от гласоподавателите. Това са извънредно безапелационни резултати, разяснява Делян Добрев. В Свиленград имаме рекорден брой общински съветници – 17. Четирима от настоящите кметове на ГЕРБ повтарят мандатите си и печелят още на първи тур. Това демонстрира, че през четирите години ръководство са работили в интерес на хората и са спечелили още веднъж доверието им. Надявам се всички седем кметове на ГЕРБ определени в този момент от първи тур, по този начин да работят през новия мандат, че след четири години още веднъж да бъдат определени на първи тур и то още по безапелационно, акцентира Делян Добрев, представен от пресцентъра на ГЕРБ.



Станислав Дечев благодари на всички хора от община Хасково, които са го подкрепили ю и на тези, които са дали своят вот във вота на 27 октомври. „ Опитахме се да създадем една извънредно мощна акция, да предизвикаме всеобщ избор, с цел да вземат участие хората в избора на локална власт, описа новоизбраният кмет на Хасково. След 28 години Хасково още веднъж има определен кмет на първи тур. След избора на първия либерален кмет на Хасково Стоян Илиев през 1991 година, в този момент през 2019 година още веднъж имаме избор на кмет от първи тур “, напомни Дечев. Това се случи, тъй като направихме една мощна акция, по време на която посетихме всяко село, всеки квартал на Хасково. Радвам се, че посланията, които насочих към хората, са признати от тях и това го потвърждава резултатът и успеха ни на първия тур “, изясни Станислав Дечев.



На въпрос кое ще е първото нещо, което ще направи, откакто встъпи в служба, Дечев отговори изрично, че ще отстрани бариерата, която разделя кмета от жителите и напомни, че като регионален шеф е приемал хора от цялата област без приемен ден, всекидневно, по тази причина и в този момент ще работи в този режим. „ Общинска администрация и кметът би трябвало да са дружно с хората “, акцентира Станислав Дечев.

На конференцията през днешния ден беше обявено и първото име от новия екип на Станислав Дечев. Динко Тенев ще бъде заместник-кмет на община Хасково, ресорът му ще бъде строителство и дребни обитаеми места, разкри новоизбраният кмет Станислав Дечев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР