В Хърватия до момента са регистрирани повече туристи и нощувки

...
В Хърватия до момента са регистрирани повече туристи и нощувки
Коментари Харесай

Хърватия очаква много туристи за великденските празници

В Хърватия досега са регистрирани повече туристи и нощувки тази година, в сравнение с през съответния интервал на 2023 година Хърватският народен туристически ръб (HTZ), хотелиерите и туристическите организации чакат продължение на позитивните трендове по време на Великденските празници, съобщи  Българска телеграфна агенция, цитирайки Хина.

Директорът на HTZ Кристиян Станишич съобщи пред Хина, че от началото на 2024 година Хърватия записва растеж в оборота на туристическата промишленост от девет % при туристическия поток и от шест % при нощувките в съпоставяне със същия интервал на 2023 година

  " Това дава мотив за оптимизъм. Великденските празници слагат началото на интервал на по-интензивни пътувания, а крайбрежните дестинации са атрактивни за гости от Италия, Австрия, Унгария, Словения, както и за посетители от Хърватия ", съобщи Станишич.

Търсените дестинации са Дубровник, Ровин, Загреб, Сплит, Задар и Опатия. По-голямата част от хотелите ще отворят порти за посетители за Великден, който тази година в Хърватия се отбелязва на 31 март. Този март бяха отворени над 500 хотела и Станишич означи, че чака близо 60 % от хотелите да бъдат отворени за великденските празници.

Директорът на Хърватската асоциация по туризъм Велко Остоич съобщи, че към 100 000 идващи туристи и 400 000 нощувки могат да се чакат сред петък и великденския понеделник. Тази година Великден е по-рано от предходната година и по тази причина някои числа могат да бъдат по-ниски, в сравнение с в случаите, когато този набожен празник се пада през втората половина на април, отбелязва Хина. Остоич съобщи пред Хина, че хотелиерите чакат добър туристически сезон през 2024 година 95 процентаот обхванатите от изследване са имали повече резервации за март тази година спрямо март 2023 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР