В Харковска област украинските защитници са освободили над 20 населени

...
В Харковска област украинските защитници са освободили над 20 населени
Коментари Харесай

ВСУ освободиха над 20 населени места в Харковска област

В Харковска област украинските бранители са освободили над 20 обитаеми места от съветска окупация, съобщи Укринформ. Освободената територия към този момент надвиши 700 квадратни километра, заяви на брифинг заместник-началникът на основното оперативно ръководство на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна Олексий Громов,

„ От началото на седмицата Въоръжените сили на Украйна, във взаимоотношение с подразделенията на Националната армия и други силови структури водят дейни дейности по избрани посоки. Към  настоящия миг военните ни елементи са се вклинили в защитата на съперника на дълбочина до 50 км. (...) В хода на дейните военни дейности по Харковското направление са освободени над 20 обитаеми места. На Краматорското направление подразделенията на ВСУ усъвършенстваха тактическото си състояние, напреднаха в дълбочина до два километра. В хода на настъпателните дейности по Славянското направление подразделения на 103-а обособена бригада на териториалната защита дружно с подразделения от 15-и полк на Националната армия на Украйна се придвижи в дълбочина до три километра и освободи  Озерное. “ – разясни Громов.

По думите му, не престават дейните дейности по Херсонското направление, съперникът е отчасти покварен, само че продължава да оказва опозиция.

„ Като цяло нашите подразделения по обособени посоки са напреднали в дълбочина в противниковата защита от два до няколко десетки километра. Освободени да редица обитаеми места. Общата повърхност на територията, върната под контрола на Украйна по Харковското и Южно-Бугското посоки е над 700 кв. км. “ – отбелязва Громов.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР