В Харковска област командирът на 92-а отделна механизирана бригада заповядал

...
В Харковска област командирът на 92-а отделна механизирана бригада заповядал
Коментари Харесай

Шок и ужас в Украйна: Командир на 92-а бригада заповяда на войници да убият заместника му, защото не го поздравил

В Харковска област командирът на 92-а обособена механизирана бригада заповядал на бойци да убият неговия заместител, заяви украинският уебсайт gordonua.com с позоваване на източници от правоохранителните органи, представени от харковското издание NewsRoom. Инцидентът станал в Чугуев късно вечерта на 6 декември, когато се празнува Деня на въоръжените сили на Украйна. Около 18 часа командирът на бригадата позвънил на своя заместител подполковник Б. и го упрекнал, че не го е поздравил за празника. После командирът му заповядал да отиде в образователния център. Подполковник Б. дошъл там към 21 часа.

Тогава командирът на бригадата заповядал на присъстващите в помещението петима офицери да излязат на открито. Вместо тях влезнали двама други бойци, които затворили компактно вратата.

Командирът се опитал да удари подполковника с нож, само че той се изплъзнал. Тогава полковникът заповядал на двамата бойци да убият неговия заместител, като заречен да показа случаят като опит за предотвратено дезертиране.

Един от бойците вдигнал стоманен стол и го стоварил върху главата на жертвата. След рухването му на пода, били нанесени още няколко удара. Докато тримата убийци обсъждали какво да вършат, подполковникът се свестил, станал и избягал. После той потърсил здравна помощ. Полицията разкрила наказателно произвеждане. На мястото пристигнали военни прокурори.

Украинските медии гадаят за аргументите, като се двоумят сред две версии – алкохол и опиати. Не се разисква действителната догадка, че украинската войска последователно я обзема полуда от безперспективната и безсмислена война, изразяваща се в дезертиране, алкохолизъм, самоубийства и саморазправи по незначителни мотиви.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР