В Харков ВСУ използват тактиката на жив щит - те

...
В Харков ВСУ използват тактиката на жив щит - те
Коментари Харесай

Русия удари мол в Харков, превърнат в склад за муниции, Зеленски се засегна

В Харков ВСУ употребяват тактиката на " жив щит " - те са организирали боен склад и команден пункт в търговски център, който е разпознат от нашето (руското - бел. ред.) разузнаване
Смъртоносната съветска офанзива против магазин " Направи си самичък " в украинския град Харков от през днешния ден е " още една демонстрация на съветската полуда ", съобщи президентът Володимир Зеленски, съобщи ДПА.

" Само луди като [руския президент Владимир] Путин са способни да убиват и тероризират хората по подобен непоносим метод ", съобщи украинският водач в ежедневното си видеообръщение.

По данни на районната работа за гражданска защита при нападението са починали минимум двама души, а 33 са били ранени.

Екипи на пожарната продължаваха да си пробиват път към разрушената постройка. Зеленски съобщи, че по време на нападението в магазина за домашни използва " Епицентър " са се намирали към 200 души.

Зеленски още веднъж прикани поддръжниците на Украйна за повече системи за противовъздушна защита.

Макар да призна, че през днешния ден в източната част на страната е бил свален още един съветски изтребител Су-25, той съобщи, че в случай че Украйна " разполагаше с по-адекватни, по-модерни системи и самолети за противовъздушна защита, съветските военновъздушни сили, несъмнено, от дълго време щяха да са се разпаднали, както и черноморският им флот ".

Според ТАСС въоръжените сили на Украйна (ВСУ) били основали оръжеен склад в комерсиалния център, съобщи организацията, позовавйки се на съветските специфични служби.

" В Харков ВСУ употребяват тактиката на " жив щит " - те са организирали боен склад и команден пункт в търговски център, който е разпознат от нашето (руското - бел. ред.) разузнаване. Военният обект в комерсиалния център " Епицентър " е бил изумен от ракетен удар ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР