В хаоса понякога се ражда истината. Което вдъхва надежда, че

...
В хаоса понякога се ражда истината. Което вдъхва надежда, че
Коментари Харесай

Теория на хаоса

В хаоса от време на време се ражда истината.

Което вдъхва вяра, че след най-хаотичния сезон в мъжкия ни баскетбол, най-малко в новата му история, може да се роди и нещо хубаво.

За първи път три тима се бориха за лидерската позиция в постоянния сезон в последния кръг от него, и до финалните секунди местата в Топ 4 не бяха разпределени. Служебна загуба, отворени писма, заявления, кавги със съдии - имаше от всичко в този сезон.

Разбира се, най-вече хаосът заля всички на старта на 2018-та с измененията в Левски и Академик, по настояще Левски Лукойл и Академик София. Кой обаче, в случай че не владетелят на хаоса Константин Папазов може да се оправи с сходно предизвикателство? Мъчни месеци на промени и акомодация за "сините " въпреки всичко ги доведоха до купа от Балканската лига, до първото място в постоянния сезон и продължаващите фантазии за купа.

Балкан обаче е отборът, който играе баскетбол като първенец в множеството моменти от сезона. С изключение на няколко неуверени дуела, ботевградчани са наслада за окото. Със здрави Христо Захариев и Павел Иванов, скромни чужденци без изявени "статистически " упоритости, и в действителност прелестен колектив, Балкан има тъкмо толкоз шансове за триумф за купата, колкото и Левски.

Академик Бултекс 99 финишира втори, само че сериозните амплитуди в играта на пловдивчани сигурно не дават мира на Асен Николов. Силата на Академик обаче се крие и в тъкмо тази непредвидимост. Могат ли да отстрелят от разстояние още някой противник, зависи от точния миг и точното място.

Рилски състезател... Точно когато всичко върви без спънки, в Самоков нещо се чупи. За страдание, в този случай това се оказа неоспоримият №1 в тима Йордан Бозов. "На сакат крайник ", Данчо завоюва Купата за Рилецо, само че оттова, неналичието му остави не дупка, а бездна в тима. Бозов към този момент играе, само че ще се върне ли mojo-то му в точния момент?! За Рилецо четвъртото място в постоянния сезон значи и най-тежкия противник на четвъртфинал...

Умряла лисица ли го играе Берое, или в действителност няма потенциала за повече?! Старозагорци записаха единствено две победи над тимове от Топ 4 този сезон, което не прави възможностите им за триумф толкоз огромни и в този момент. Но когато имаш Филип Виденов в състава си, в композиция с Александър Янев, двама нелоши чужденци, и естествено, Любомир Минчев на пейката, кое тъкмо наподобява невероятно?! Личното чувство за сезона на Берое е, че Минчев по този начин и не откри играчите, които да извършват неговата концепция за баскетбол. Чисто механически, Берое остава новобранецът в серията.

Академик София... шести в класирането, поради първата половина от сезона, към момента под името Лукойл Академик. Няма да се впускам в детайлности, само че с помощта на присъединяване на тези 17-18-годишни момчета в НБЛ последните няколко месеца, някои от тях направиха големи крачки напред в играта си. Събра им се доста и на тях, душевен, прочувствено, и несъмнено физически. Но елементарно няма.

Въпреки всички проблеми, Ямбол отново приключи с 8 победи през сезона. Няколко месеца без център, чужденци с малко относителни качества, и други кадрови проблеми изтезаха Иван Чолаков, само че той отново ще има своя късмет. Всички срещи с Академик Бултекс този сезон бяха много забавни и оспорвани, тъй че ямболии няма да се дадат без пердах и в този момент.

Черно море и Спартак Плевен играха сезона, борейки се със зъби и нокти просто да оцелеят. Къде с по-голям триумф, къде с по-малък. Варненци бяха спънати още на старта от административни неуредици, и тези загуби най-после ги оставиха осми в класирането. Място, което другояче можеше да е най-малко една концепция по-добро. Да кажем, че Черно море има късмет да в профил Левски Лукойл, просто няма да е истина.

Оцеляване - кодовата дума. И шанс за "моряците " и Спартак Плевен в него, тъй като и за двата клуба следва тежко лято на подсигуряване на съществуването.

И най-после, Спартак направи нещо чудно този сезон, нищо че е финален - върна децата на Плевен в залата. А всяко едно от тях е достижение, почтено за орден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР