В хакерски форум се появи информация за продажба на личните

...
В хакерски форум се появи информация за продажба на личните
Коментари Харесай

Лични данни на 87 милиона потребители на Temu изтекли в хакерски форум

В хакерски конгрес се появи информация за продажба на персоналните данни на милиони консуматори на известното приложение за извършване на покупки Temu . Според известие на „ BleepingComputer “, данните, включващи имена, адреси, телефонни номера и пароли, са били изложени за продажба в криптирана форма, обхващаща към 87 милиона консуматори .

От компанията Temu отхвърлят да са били жертва на тази хакерска атака . Те настояват, че извършеното от техния екип за сигурност задълбочено следствие изрично демонстрира, че показаната информация не произлиза от техните системи и не подхожда на записаната при тях информация.

Това не е първият скандал, в който е забъркано приложението Temu. Бързият растеж на известността на платформата, предлагаща евтини артикули, постоянно е съпроводен с проблеми с качеството и рецензии от страна на потребителски организации по целия свят. В допълнение, китайските онлайн колоси, измежду които Temu, са подложени на сериозна рецензия за методите, по които събират и обработват персонални данни.

С оглед на растящата известност на приложението и в България, потребителите са призовани да подхващат спомагателни ограничения за сигурност , като включат двуфакторна автентикация и актуализират паролите си.

Без благосклонност: Доживотен затвор за Георги Генджов, който умъртви майка си в Бургас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР