В Хаити бяха убити четирима и арестувани двама от предполагаемите

...
В Хаити бяха убити четирима и арестувани двама от предполагаемите
Коментари Харесай

Убиха четирима от предполагаемите похитители на президента на Хаити, арестуваха други двама

В Хаити бяха убити четирима и задържани двама от хипотетичните убийци на президента Жовенел Моиз, предадоха международните организации, като се позоваха на локалната полиция.

От полицията не дадоха подробности за шестимата. Началникът на хаитянската полиция Леон Шарл обаче ги назова " наемници ", съобщи БТа. Трима служители на реда, които били взети за заложници от хипотетичните убийци на президента, били освободени.

Въоръжени нападатели нахлули в резиденцията на Жовенел Моиз край столицата Порт-о-Пренс в ранните часове на вчерашния ден. Групата умъртвила 53-годишния президент, който бе упрекван от политическите си съперници в авторитаризъм, и ранила брачната половинка му.

Убийците са чужденци, които приказват британски и испански, сподели през вчерашния ден изпълняващият длъжността министър председател Клод Жозеф.

Според посланика на Хаити в Съединени американски щати Боши Едмон нападателите излъгали, че са сътрудници на американската Агенция за битка с опиатите.

Тежко ранената първа дама Мартин Моиз бе откарана на лекуване в Маями, в южния американски щат Флорида.

Доминиканската република, с която Хаити си поделя карибския остров Испаньола, затвори границите си със страната. Хаити - най-бедната страна в Западното полукълбо, - към този момент бе изпаднала в тежка рецесия.

В телефонен диалог с хаитянския министър председател американският държавен секретар Антъни Блинкън удостовери поддръжката на Съединените щати за демократичното ръководство и сигурността в Хаити.

В декларация, призната с единогласие, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации изиска причинителите на това " непоносимо закононарушение... да бъдат изправени бързо пред правораздаването ". По самодейност на Съединени американски щати и Мексико съветът ще се събере през днешния ден на изключително съвещание при закрити врата за обстановката в Хаити.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР