В Грузия се провеждат парламентарни избори, които трябва да определят

...
В Грузия се провеждат парламентарни избори, които трябва да определят
Коментари Харесай

На кръстопът между Русия и Запада - Грузия избира парламент

В Грузия се организират парламентарни избори, които би трябвало да дефинират дали страната може да излезе от сянката на прокремълската ръководеща партия. Близо 4,5 милиона грузинци и съвсем един милион техни сънародници, живеещи в чужбина, би трябвало да изберат 150-местен парламент.

За алтернативите и очакванията пред, които се изправя Грузия от Тбилиси предават специфичните ни пратеници Николай Кръстев и операторът Цветан Благоев.

Грузия гласоподава дали да бъде удължен прокремълския курс на ръководещата партия " Грузинска фантазия " или да бъде възобновена демокрацията и проевропейската ориентировка на страната след приемането от управляващите на проруския закон за задграничния сътрудник, против които имаше многочислени митинги напролет.



Според някогашния президент на Грузия Гиорги Марголашвили, през днешния ден грузинските жители желаят да трансформират прокремълската орбита на ръководещите в Тбилиси.

" Днес ясно би трябвало да се разбере, че грузинците имат предпочитание да се промени държавното управление им, тъй като по естествени аргументи те са прозападно насочени и са част от тази прозападна орбита и желаят смяна в ориентацията на настоящото държавно управление, което е проруско, прокремълско ", сподели Гиорги Марголашвили - някогашен президент на Грузия.

Известната грузинска режисьора Нана Джанелидзе, която е и сценарист на кино лентата раздрусал руската политическа система " Покаяние ", споделя че историята би трябвало да помогне на Грузия, с цел да се направи решителна крачка към Европейски Съюз.

" Грузия се намира на кръстопът сред предишното и бъдещето, сред Изтока и Запада, сред вероятността и безнадеждността. За това този ден е доста значим и церемониален за Грузия ", съобщи Нана Джанелидзе - режисьор.

С тази вяра Нана Джанелидзе отива да гласоподава на основните парламентарни избори в родината й.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР