В групата на риска за заболяване от COVID-19 са над

...
В групата на риска за заболяване от COVID-19 са над
Коментари Харесай

Опасение от Грузия, че пухът от тополите може да спомогне за разпространение на COVID-19

В групата на риска за заболяване от COVID-19 са над 20% от популацията на планетата - това са хора с бронхиална астма, алергичен ринит и страдащи от затруднения в сезона на цъфтежа.
Грузински медици са притесняват, че с настъпване на лятото в градовете пухът на тополите може да се очертае като нов евентуален преносител на ковид и съществено да спомогне за разпространение на COVID-19. За това разказала пред " Спутник " лекар Надежда Логина, имунолот и алерголог.
" Особено тежка ще е обстановката, в случай че до юни не спрем епидемията, когато ще цъфти тополата. Много постоянно поражда обостряне на алергичните болести на дихателните пътища точно по време на цъфтежа на тополите. А тополовият пух може да стане предявител на корона вируса ", счита алергологът.
Според Логина, " самоизолирането няма съществено да помогне на хората, тъй като в този сезон даже проветряването на домовете донася огромно количество прашец. Затова на прозорците би трябвало да има не просто мрежи, а влажни тъкани ".
Българският експерт - пулмологът доктор Александър Симидчиев, обаче е на напълно друго мнение. По думите му, алергията не е рисков фактор за това да се заразиш с COVID-19, само че в случай че имаш алергия, лекуването може да е по-трудно и то не поради съществуването на алергия, а тъй като следва да се съобразят предписваните лекарства с възможна алергична реакция.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 19 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР