В Гранитната зала на Министерски съвет се провежда пресконференция по

...
В Гранитната зала на Министерски съвет се провежда пресконференция по
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Властта описва приоритетите пред управлението на страната

В Гранитната зала на Министерски съвет се организира конференция по настоящи тематики, залегнали в управническата стратегия на държавното управление.

Брифингът е с присъединяване на миниситър-председателя акад. Николай Денков и петима министри от кабинета му.

Това са министърът на финансите Асен Василев, на стопанската система Богдан Богданов, на енергетиката Румен Радев, на превоза Георги гвоздейков и министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

Припомняме, че държавното управление анонсира пет съществени целта, залегнали в направената от ръководещите Програма за ръководство на България за интервала от юни т.г. до декември 2024 година, която беше призната от кабинета на 26 юли. Първият приоритет е присъединение на България към Шенгенското пространство до края на 2023 година. Вторият приоритет е присъединение към еврозоната от 1 януари 2025 година. Третият приоритет на държавното управление е преодоляване на инфлацията, а четвъртият и петият са промените и плановете от Националния проект за възобновяване и резистентност, както и бистрота при ръководството на общинските планове.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР