В Гранична полиция е получен сигнал за петно до заседналия

...
В Гранична полиция е получен сигнал за петно до заседналия
Коментари Харесай

Има изтичане на петролни продукти в района на "Вера Су"

В Гранична полиция " е получен сигнал за леке до заседналия транспортен съд " Вера Су ". От екипа за наблюдаване на Министерство на околната среда и водите е осъществена изключителна инспекция на място. Взети са две проби от морските води: едната от всекидневен брегови пункт и една директно до носа на кораба, предава Българска национална телевизия.

Във взетата проба ясно проличава опалесценция на повърхността. В региона се усеща мощна миризма на нефтопродукти. Стойността на азот-амониев е 0.147 мг/л и надвишава три пъти измерваните до момента стойности на този индикатор от бреговия пункт.

За резултатите от инспекцията неотложно е известена Изпълнителна организация " Морска администрация ". Информацията е предоставена и на Областния координационен щаб.

Машинното поделение на товарния транспортен съд " Вера Су ", който заседна край местността Яйлата, е наводнено, а корпусът на плавателния съд има пробойни. Така корабът към този момент не може да бъде избавен, а единствено да се предприеме акция за изваждане на потънало имущество.

Търговският транспортен съд " Вера Су " заседна на 20 септември край крайбрежията на Яйлата, до каварненското село Камен бряг. Корабът плава под панамски байрак и транспортира торове. Екипажът е от 9 души.

Като причина за случая следователите оповестиха, че вахтеният на кораба е задремал и по този начин плавателният съд е излязъл от курса си, с цел да се забие в брега.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР