В Граф Игнатиево показаха – в авиацията всичко е възможноВ

...
В Граф Игнатиево показаха – в авиацията всичко е възможноВ
Коментари Харесай

В Граф Игнатиево показаха – в авиацията всичко е възможно

В Граф Игнатиево демонстрираха – в авиацията всичко е допустимо
В авиацията всичко е допустимо – този професионален принцип бе демонстриран в деня на отворените порти в авиобаза Граф Игнатиево, където през днешния ден бе ден на отворените порти за външни гости, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

От сутринта през днешния ден авиобазата в Граф Игнатиево наруши строгия си режим и пусна свободно всички, които желаеха да прегледат самолетите, да видят пистите, да подишат малко въздуха на това изключително място. Най- доста бяха децата- цели детски градини от Пловдив и близките села безусловно обсадиха няколко МиГ-а 21, а водачите, вместо да подвигат самолета във въздуха, подвигаха едно по едно децата вътре в него. За дребните през днешния ден несъмнено беше ден, който ще запомнят. Гости в базата бяха и доста фамилии на военни, по плаца, където нормално се марширува, през днешния ден имаше детски колички. Днешният ден бе празник, тъй като на 16 октомври тъкмо преди 106 години българската авиация прави своя военен дебют и от този момент празнува този ден. Първият авиатор в света, направил военен полет и хвърлил бомби над съперника е българинът поручик Радул Милков. Това става в борбата за Одрин, а той излетява от аеропланното поделение в Свиленград, на което е пълководец.

Високо в небето над аеробазата в Граф Игнатиево през днешния ден два МиГ-а 29 прихванаха "нарушител"- в тази роля се яви един "Спартан" от аеробаза Враждебна. Вече кацнали след сполучливата задача, самолетите минаха постепенно по пистата за наслада на публиката. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР