В градските райони - където се очаква, че до 2050

...
В градските райони - където се очаква, че до 2050
Коментари Харесай

Renault смята, че EZ-GO е бъдещето на автономните автомобили

В градските региони - където се чака, че до 2050 година ще живее 70% от популацията по света- хората се стремят да подобрят метода си на напредване от едно място на друго. Бъдещето на подвижността е електрическа, обвързвана и самостоятелна. Това мисли Renault. Хората ще избират дали желаят да карат или да бъдат возени, със или без лидер на борда; с коли, които са все по-интегрирани в градския пейзаж, които са станали "умни " посредством датчици, съгласуваност и други нововъведения, предопределени да създадат градския живот по-приятен за хората.

Renault EZ-GO е роботизиран автомобил – споделен, електромобил без водач. Движейки се в града и покрайнините му, той е планиран да транспортира до шест пасажера по едно и също време. Той се съпровожда от специфична станция, която се слива с околната среда.

Автономният EZ-GO дава решение за подвижност за всички при повикване. То работи като услуга за моментно запазване от приложение или от градски станции, като това подвластни от желанията на оператора.

Услугата може да се ръководи от частни или публични организации. Потенциално може да работи 24/7 и да добавя персоналния и всеобщия превоз, като метро и рейсове.

Функционалните аспекти на Renault EZ-GO му отреждат двойна роля в градовете. Първо, той опростява пътуването за всеки, без значение дали става дума за самостоятелен превоз или за част от мулти-транспортна мрежа.

Второ, Renault EZ-GO има позитивно влияние върху градовете. В допълнение към насърчаването на споделената подвижност, която по натурален път спомага за облекчение на трафика и понижава броя на нужните места за паркиране, той е спокоен и не замърсява околната среда. Последното се дължи на дизайна с нулеви нездравословни излъчвания, интелигентните системи за предпазване и отдаване на електричество към електропреносната мрежа, и интелигентното вторично потребление на батерията.

Renault EZ-GO предлага равнище 4 на самостоятелно ръководство по скалата от 5 равнища на SAE International. Това значи, че автомобилът е в положение да управлява дистанцията по отношение на предходния автомобил, да остане в лентата си на придвижване, да трансформира лентите на придвижване (например при изпреварване) и да завива независимо на кръстовище. Също по този начин може да се реалокира на несъмнено място в случаи на изключителни произшествия наоколо до него, като това става или независимо, или посредством връзката си с надзорен център - технология, която сега се създава под шапката на Алианса.

При качването в Renault EZ-GO не е належащо да се навеждате. Малката платформа се приспособява към заобикалящата среда, като се снижава до равнището на пътното платно или до рампата на станцията за влизане.

Веднъж влезнали, пасажерите се настаняват в седалките, ситуирани в полукръг, с цел да могат да поддържат връзка свободно един с различен. Благодарение на бордовата Wi-Fi връзка, потребителите имат непрекъснат директен достъп до своя цифров живот. Те могат да зареждат смарт телефоните си посредством индукция. Пред вратата има огромен екран, на който с пасажерите може да се споделя информация за пътуването (време до идване, планувани спирки за качване или тръгване и т.н.) или информация за услугите на града. Например, Renault EZ-GO може да демонстрира информация за туристическа забележителност, преминавайки покрай нея.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР