В градската учебно-изследователска болница в южния турски град Мерсин са

...
В градската учебно-изследователска болница в южния турски град Мерсин са
Коментари Харесай

Тестват върху доброволци турската ваксина срещу Covid-19

В градската учебно-изследователска болница в южния турски град Мерсин са почнали тестванията върху доброволци на третата фаза на създадената от турски екипи ваксина против КОВИД-19 - " Турковак ", осведомиха здравните управляващи.

Мерсин, който е ситуиран на брега на Източното Средиземноморие, е измежду 41 градове, които са избрани от здравното министерство за тестванията на новата турска ваксина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя е създадена взаимно от екипи на Дирекцията на здравните институти /ТЮСЕБ/ към турското министерство на опазването на здравето и Университета Ерджиес в Кайсери.

Третата фаза е финалният етап в тестванията на имунизацията " Турковак " против КОВИД-19, която е инактивен вид ваксина. Тя ще се тества върху добловолци на възраст сред 18-60 години, мъже и дами в здравословно положение. Бременни дами не се одобряват за тестванията. Доброволците би трябвало да не са боледували от ковид и да са били имунизирани с китайската ваксина " Синовак ". Всички доброволци се записват в системата на здравното министерство, откъдето се управлява положението им. Очакваме, че с изключение на до момента записалите се доброволци, ще постъпят още такива ", сподели експертът уролог от болничното заведение в Мерсин доктор Али Бьорекоглу.

Той заяви още, че положението на непринудено имунизираните ще се следи от експерти в продължение на 6 месеца и въз основа на получените резултати ще се пристъпи към използването на имунизацията.
Специалистът счита, че защото турската ваксина " Турковак " е от инактивен вид, няма да има всеобщо възпиране за имунизиране, каквото се следи при използването на имунизациите от вида mRNA.

Резултатите от тестванията на имунизацията Турковак се разгласяват на уеб страницата на здравното министерство, добави лекарят.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР