В градината на имението Royal Lodge в парка на замъка

...
В градината на имението Royal Lodge в парка на замъка
Коментари Харесай

Невероятната къща за игра от детството на кралица Елизабет Втора

В градината на имението Royal Lodge в парка на замъка Уиндзор в Бъркшир, Англия, се намира дребна къщурка с бели стени и сламен покрив, която е като оживяла приказка.

През последните осемдесет години тази къщурка, наричана " Малката къща " или " Y Bwthyn Bach ", е идеалното място за игра на няколко генерации кралски деца.

Тази невероятна дребна къща е подарена на принцеса Елизабет и сестра й Маргарет през март 1932 година от името на „ народа на Уелс “ във връзка шестия рожден ден на Елизабет. По това време родителите на Елизабет, херцогът и херцогинята на Йорк, не са измежду директните наследници на трона. Но когато по-големият брат на принц Алберт се отказал от трона, херцогът с принуда поема кралската корона, като по този метод предопределя ориста на дребната Елизабет като бъдеща кралица.              

A post shared by (@isla_simpson) on Apr 4, 2016 at 6:17am PDT

Къщата е проектирана от архитекта Едмънд Уилмот и е изцяло функционална - с кухня, хол, спалня и баня, разполагащи с доста съвременни улеснения за това време, като да вземем за пример топла и студена течаща вода, електричество и даже отопляеми стойки за кърпи.

Но всичко е с две трети от действителния размер на една елементарна къща. В дневната има канапета и дъбови шкафове, етажерки с книги, дребни пердета и сини килими, направени по поръчка и в стремежи мащаб.-->

В кухнята има работеща готварска печка и дребен ледник, както и нужната за готвене посуда. Дори дребният телефон работи. Къщата има и лична градина с живи плетове и цветя.

Малката принцеса Елизабет и сестра й прекарват часове наред в разчистване и нареждане на дребния си дом. По-късно децата и внуците на кралицата също се забавляват в къщата.

Преди няколко години тя е подложена на реставрация под управлението на една от внучките на кралица Елизабет - принцеса Беатрис, щерка на принц Андрю, когато тя, дружно със фамилията й, се местят в замъка Уиндзор през 2004 година

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР