В град Сорокино (това е официалното му име в Украйна

...
В град Сорокино (това е официалното му име в Украйна
Коментари Харесай

Украйна удари склад за боеприпаси в Луганска област

В град Сорокино (това е формалното му име в Украйна от 2016 г, само че в Русия се употребява руското му име Краснодон ), надълбоко в окупираната част на Луганска област, беше нанесен удар по цех " Юност ", който докара до серия от детонации, осведоми Руската работа на Би Би Си.

За тези детонации първо беще обявено от съветски медии, като съгласно тях са паднали две ракети. По-късно ръководителят на украинската регионална администрация на Луганска област Артьом Лисогор напис а , че на площадката на завода са се детонирали муниции .

Лисогор особено обърна внимание на обстоятелството, че Сорокино се намира на разстояние повече от 100 км от фронтовата линия. Той също по този начин отбелязва, че ударите в този регион са необичайност.

Представителят на военновъздушните сили на украинските въоръжени сили Юрий Игнат , говорейки в ефир на националния телемаратон, описа някои детайлности за комплицираната траектория на съветските крилати ракети, с които.

Дванадесет ракети " Калибър " бяха изстреляни от Черно море от региона на Феодосия и Новоросийск от дребен ракетен транспортен съд и от подводница. " След като към този момент излетяха от източните региони към центъра на страната, те трансформираха посоката си и се насочиха по молдовската граница към Одеса ", сподели Игнат. Единадесет от 12-те ракети в последна сметка бяха свалени .

В нощната офанзива против Одеса, съгласно украинските управляващи, са взели участие и 19 атакуващи дрона " Шахед " 136/131 (всички те са били свалени) и две противокорабни ракети " Оникс " , които не са били свалени.

Губернаторът на Одеска област Олег Кипер съобщи, че е доказано, че един човек е умрял вследствие на обстрела. По думите му зърнохранилище на пристанището в Одеса е било ударено от ракета и двама души, работещи там през нощта, са останали в неопределеност. Току-що са били открити останките на единия от тях.
 Нови офанзиви с дронове в Курска и Брянска области
Нови офанзиви с дронове в Курска и Брянска области

Има материални вреди, не се оповестява за пострадали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР