В град Раковски, където живее най-голямата католическа общност у нас,

...
В град Раковски, където живее най-голямата католическа общност у нас,
Коментари Харесай

Празник или избори в Раковски

В град Раковски, където живее най-голямата католическа общественост у нас, право да гласоподават имат малко над 22 000 души. На предходните избори за национално заседание изборната интензивност е била 46 %.

Изборният ден в Раковски стартира.

С оповестяването на датата на изборите на 4 април породи сериозна дискусия измежду католическата и арменската общественост дали ще гласоподават и при какви условия ще стане това, в действителност какви ще са резултатите и дали изборната интензивност ще бъде по-висока или по-ниска

В Община Раковски и близките 6 села ще може да се гласоподава в 32 секции, като в 31 от тях ще има опция и за машинен избор, като се изключи село Болярино, където жителите са под 300 души. Там ще се гласоподава само и единствено на хартия.

В община Раковски няма да има мобилни секции, защото не са подадени достатъчния брой заявки от трудноподвижни хора или пък такива, които са под карантина.

Председателят на СИК Лиляна Райкова сподели, че всички членове на изборната комисия в са налице и здрави.

Според нея образование не е било задоволително, било е онлайн и не всички са се справяли с него, само че са имали задоволително време да се осведомят и се надява да приключат сполучливо.

Автор: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР