В град Лясковец е реализиран един от последните проекти на

...
В град Лясковец е реализиран един от последните проекти на
Коментари Харесай

Водещата дистрибуционна компания Грестокомерс произвежда зелена енергия с новоизградена от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги фотоволтаична централа

В град Лясковец е осъществен един от последните планове на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги за фотоволтаична система за произвеждане на сила от слънце. Клиентът на енергийния търговец Грестокомерс се довери на специалистите на сдружението за планиране и създаване на покривна електроцентрала, състояща се от 140 монокристални модули и един брой инвертор. Модулната система с обща повърхност 400 кв. м. е инсталирана посредством алуминиева структура върху еднакъв покрив на складовата база на компанията в града. Фотоволтаичната централа е снабдена със система за наблюдаване, надзор и събиране на данни за създадената сила, а пиковата ѝ мощ е малко над 50 kWp. Производителността на годишна база надвишава 64 MWh, а генерираното количество електрическа енергия ще обезпечава личните потребности на Грестокомерс, с отдаване на остатъка в мрежата.

Грестокомерс има над 25 години опит в дистрибуцията и логистиката на бързооборотни артикули на едни от водещите български производители. Днес компанията разполага със складови бази в няколко регионални града в Североизточна и Северна България. „ През последните 10 години нашата компания се развива бързо и динамично, като главният ни фокус е върху създаване и съблюдаване на правила като преданост, иновативност и еластичност ", споделя Грета Стоянова, шеф на лясковската компания. Именно непрекъснатият блян към внедряване на нововъведения в изискванията на бързо изменяща се пазарна среда предизвиква Грестокомерс да потърси нов и самостоятелен метод в производството на сила за своя бизнес. „ Наред с всички свои преимущества осъщественият план за ФЕЦ е и нашият актив в интерес на една по-чиста околна среда. Радваме се, че в лицето на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги намерихме благонадежден сътрудник за реализация на концепциите ни. Благодарение на професионализма и опита на неговите специалисти енергийна успеваемост разполагаме с фотоволтаична система с чудесно качество, построена по метод, допускащ оптимално асимилиране на слънчевите лъчи и генериране на зелена сила ", добавя госпожа Стоянова.



ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е лицензиран съветник по енергийна успеваемост за осъществяване на енергийни обследвания на промишлени системи и здания. В рамките на своята стратегия „ Енергийна успеваемост " компанията осъществя планове за реализиране на действителна оптимизация на енергийните разноски при индустриални, търговски и битови консуматори. Чрез своите лични специалисти и в партньорство с одобрени снабдители и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветяване, фотоволтаични съоръжения, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и ръководство на потреблението на електрическа енергия, енергоспестяващи електроуреди, както и разнообразни профилирани услуги и съвещания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР