В град Игнатиево определена група то хора използват схема, за

...
В град Игнатиево определена група то хора използват схема, за
Коментари Харесай

Къщата ти ще бъде запалена и ти ще изгориш: Схема на строители завлича хора с пари

В град Игнатиево избрана група то хора употребяват скица, с цел да живеят пищно. Схемата е следната – пускат се разгласи за поправки на покриви, когато ги потърсят, бригада отива и скапва съзнателно целия покрив. Тогава стартира тормоз. Стига се и до заплашване, в случай че хората се възпротивят.

Хора били заплашвани и излъгани с 42 000 хиляди евро, оповестява.

Част от схемата са Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев от град Игнатиево. Според полицията Жеков и Димитров изкарват хиляди левове от изнудване, скрито от поправки на покриви. Стандарта им на живот проличава от палатите, в които живеят и първокласните коли, които карат. Параван за противозаконните схеми са строителни компании., регистрирани на тяхно име, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

„ Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката и не можеш и си остаряла ", това заявя бригадата пред Татяна Янчева, пострадалата. " Ако не вземат в допълнение пари ”, споделя тя.

Сигнал е подаден в прокуратурата и сега се водят каузи. „ Има формирано досъдебно произвеждане, по което са извършени редица оперативни издирвателно-процесуални дейности ”, съобщи Живко Костадинов, шеф на отдел „ Криминална полиция ” – Варна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР